Λάρισα

Γ. Λαμπρούλης: Αποκλεισμός από τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης αναπληρωτών του ΕΒΠ.

Στις 4/6 δημοσιοποιήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας.

Σε αυτούς τους πίνακες παρατηρήθηκε το φαινόμενο να βρίσκονται δεκάδες αναπληρωτές στον πίνακα των απορριπτέων, λόγω «ελλιπώς συμπληρωμένων στοιχείων στην αίτηση» (κάποια τετράγωνα που εκ παραδρομής δεν συμπληρώθηκαν με «τικ»), ενώ υπάρχουν τα τυπικά προσόντα και έχουν κατατεθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Επιπλέον, ο αριθμός των απορριφθέντων είναι εξαιρετικά μεγάλος. Για παράδειγμα στην Αττική, από τις 724 αιτήσεις στους πίνακες του ΕΒΠ, απορρίφθηκαν οι 154, ποσοστό που αναλογεί στο 21,3%. Δηλαδή, ένας στους πέντε απορρίπτεται. Ποσοστό που φανερώνει μια μη έγκυρη διαδικασία. Αντίστοιχα ποσοστά έχουμε και σε άλλες περι­φέρειες όπως Κεντρική Μακεδονία 11 αναπληρωτές, Ανατ. Μακεδονία – Θράκη 31 κλπ.

Σε ορισμένες περιπτώσεις πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν αρκετά χρόνια ως αναπληρωτές και τώρα κινδυνεύουν να μην επαναπροσληφθούν.

Την ίδια στιγμή σε άλλες διευθύνσεις δόθηκε λύση καλώντας έναν έναν τους εκπαιδευτικούς, που είχαν ελλιπώς συμπληρωμένες αιτήσεις, να ξανασυμπληρώσουν την αίτηση.

Η «παραπομπή» εκ μέρους ορισμένων διευθύνσεων στις ενστάσεις στο ΑΣΕΠ δεν μπορεί να ικανοποιεί κανέναν, καθώς πρόκειται για διαδικασίες χρονοβόρες, με αβέβαιο αποτέλεσμα.

Υπάρχει σημαντική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και των κατά τόπους ΠΔΕ, που δε διασφάλισαν το δικαίωμα όλων στη δυνατότητα εργασίας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει:

  1. προκειμένου να δικαιωθούν οι αναπληρωτές Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, να βρεθούν στους πίνακες προσωρινής κατάταξης και να έχουν δικαίωμα πρόσληψης.
  2. τι άμεσα μέτρα θα πάρουν για να μην υπάρξει η ίδια άδικη αντιμετώπιση στους προσωρινούς πίνακες των κλάδων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), που αναμένεται να αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες;

 

Οι βουλευτές

Γιώργος Λαμπρούλης

Γιάννης Δελής

Χρήστος Κατσώτης

Νίκος Καραθανασόπουλος

 

Previous ArticleNext Article