Ελασσόνα

Βάσεις 2018 «κλειδώνει» για την Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018, και ώρα 9 με 10 το πρωί

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη «κλειδώσει» η ημερομηνία ανακοίνωσης που θα δώσει τέλος στην αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων υποψηφίων. Περιμένουμε εκπλήξεις και μεγάλες αυξομειώσεις μετά τις φετινές Πανελλήνιες. Ανακοινώθηκε επίσης πως καταργείται η μετάφραση του γνωστού κειμένου από το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε επικοινωνία με αρμόδιο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας και τονίστηκε πως η ημερομηνία ανακοίνωσης για τις Βάσεις 2018 «κλειδώνει» για την Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018, και ώρα 9 με 10 το πρωί.

Επίσης σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας, πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις βάσεις 2018 μετά τις Πανελλήνιες, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως και πέρσι το που πέτυχαν, οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να το δουν στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr ενώ θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας.

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι πληκτρολογώντας στην πλατφόρμα τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο) θα μπορούν να δουν την σχολή που έχουν πετύχει την εισαγωγή τους. Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει τα μόρια εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από νωρίς το πρωί και έτσι δεν θα χρειαστεί να περιμένουν αγωνιωδώς πάνω από τους υπολογιστές τους μέχρι το μεσημέρι όπως έγινε με την ανακοίνωση των βαθμολογιών.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.

Η καθυστέρηση οφείλεται στις Στρατιωτικές Σχολές αλλά και το ειδικό ποσοστό εισαγωγής για τους πυρόπληκτους.

Η ανακοίνωση των βάσεων θα σημάνει για τους επιτυχόντες την έναρξη της φοιτητικής τους ζωής ενώ θα ξεκινήσει ο αγώνας για την αναζήτηση φοιτητικής στέγης, για όσους τουλάχιστον θα εισαχθούν σε σχολή, μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Πέρσι οι εγγραφές των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε από 5 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Για την εγγραφή των επιτυχόντων πέρσι λειτούργησε το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους. Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών.

 

Previous ArticleNext Article