Λάρισα

Απολογισμός του Νίκου Καρκαλή ως αιρετός στο Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Θεσσαλίας,

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Η θέση και ο ρόλος μου ως αιρετός στο Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Θεσσαλίας, αποτελεί για μένα ύψιστη αποστολή, μέσα από την οποία φιλοδοξώ να φανώ χρήσιμος σ’ όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους. Με το αίσθημα ευθύνης της θέσης μου, στο χρονικό  διάστημα  που υπηρετώ ως αιρετός προσπάθησα να εκπροσωπήσω επάξια και να μην διαψεύσω τις προσδοκίες όλων των συναδέλφων μου, ανεξάρτητα από το που ανήκουν.

ΑΝΤΛΩΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ, με όραμα, αποφασιστικότητα, συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, συνεχίζω να αγωνίζομαι για την ισονομία και την ίση μεταχείριση όλων των συναδέλφων.

Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τις θέσεις μας, τις ιδέες μας, τις αξίες μας, τις αρχές μας,  τα συμφέροντα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και τις αρχές του ανεξάρτητου, διεκδικητικού, συνδικαλιστικού κινήματος.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί σας για ένα σύγχρονο ποιοτικό σχολείο, για έναν οικονομικά και επιστημονικά αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό και θα υποστηρίζω πάντοτε τον κάθε συνάδελφο σε όλα τα δίκαια και νόμιμα αιτήματα του.

Η δημοκρατία δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στο ατομικό συμφέρον του καθενός μας. Πίστευα και πιστεύω ότι η ατομική καταξίωση πρέπει να πραγματώνεται μέσα από τη συλλογική δικαίωση.

 Αναγνώριση Δεύτερης Ειδικότητας

Στα δύο χρόνια που είμαι αιρετό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας,  αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε η δεύτερη ειδικότητα σε τέσσερις (4) συναδέλφους που πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Άδειες Άνευ Αποδοχών

Ως μέλος του ΑΠΥΣΔΕ στήριξα είκοσι τρεις (25) συναδέλφους που αιτηθήκαν άδεια άνευ αποδοχών (για προσωπικούς και οικογενειακούς  λόγους, για εγκατάσταση στο εξωτερικό και για ολοκλήρωση μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών). Απαιτούμε να επανέλθουν οι εκπαιδευτικές άδειες και να μην «τιμωρούνται» οι συνάδελφοι που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους με άδειες χωρίς αποδοχές.

Παραιτήσεις Στελεχών Εκπαίδευσης

Απαλλάξαμε από τα καθήκοντά τους τέσσερις (4) διευθυντές, τρείς  (3) υποδιευθυντές, έναν (1) υπεύθυνο τομέα και δύο (2) προϊσταμένους εκπαιδευτικών θεμάτων μετά από αίτησή τους για προσωπικούς λόγους

Μετακίνηση εντός Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δεν έγινε καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού από νομό σε νομό (εντός περιφέρειας Θεσσαλίας) χωρίς αίτηση, παρά μόνο μετά από τη δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τις συγκεκριμένες θέσεις, έτσι  ώστε να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι και να υπάρχει διαφάνεια στη διαδικασία.

Είμαστε κάθετοι και δεν θα δεχτούμε καμία υποχρεωτική μετακίνηση εκπαιδευτικού εντός περιφέρειας. Στη διετία 2017 – 2018 αποσπάστηκαν έντεκα (5) συνάδελφοι εντός περιφέρειας (κατόπιν αίτησής τους) για διδακτικό έργο. Οι αποσπάσεις για διοικητικό έργο έχουν αφαιρεθεί από τις αρμοδιότητες του Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε..

Αποσπάσεις σε Φορείς και Υπηρεσίες του Υ.Π.Ε.Θ.

Θέση μου είναι οι αποσπάσεις σε φορείς και υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να γίνονται με μοριοδότηση. Οι αρμοδιότητες που αφαιρέθηκαν από το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε. και μεταφέρθηκαν στον Υπουργό Παιδείας (π.χ. διορισμοί – αποσπάσεις εκτός σχολικών μονάδων) να επανέλθουν στο Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.

Συμβούλια επιλογής Στελεχών της εκπαίδευσης

Φέτος ως αιρετός συμμετέχω και στο συμβούλιο επιλογής των νέων στελεχών εκπαίδευσης, Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου, Οργανωτικού Συντονιστή ΠΕΚΕΣ, Προϊσταμένων ΚΕΣΥ προσπαθώντας να διαφυλάξω τα

δικαιώματα των υποψηφίων συναδέλφων, συμμετέχοντας στη διαδικασία και φροντίζοντας για την τήρηση της νομιμότητας, της αξιοκρατίας  και της εγκυρότητας.

Συνάδελφοι,  στις 7  Νοεμβρίου  καλείστε  να  επιλέξετε  τους  εκπροσώπους  σας  στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Οι νέες συνθήκες στην εκπαίδευση μας υπαγορεύουν σύνεση και συνεννόηση.

Οι διαχωριστικές γραμμές ανήκουν στο παρελθόν.

Νικόλαος Καρκαλής

ΠΕ 82

1ο ΕΠΑΛ Ελασσόνας

Τακτικό Αιρετό Μέλος Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Θεσσαλίας

Υποψήφιος για το Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε.  με το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε

Τηλ  : 6944447853

Email : nikarkalis@gmail.com

 

Previous ArticleNext Article