Λάρισα

Αγώνας κόντρα με τον αντίπαλο αλλά και τον χρόνο

Ένας αγώνας που συνδυάζει δεξιοτεχνία, drift και κόντρα με τον αντίπαλο αλλά και τον χρόνο είναι οι αγώνες τύπου Gymkhana που γεννήθηκαν στην Αμερική και τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στη χώρα μας.

Η ΛΑΜΚΕ στο μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την Ανάβαση Ελασσόνας, διοργάνωσε αυτή τη φορά στη Λάρισα την 1η Gymkhana, την περασμένη Κυριακή στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης, προσελκύοντας 34 συμμετοχές.
Ο καλός καιρός βοήθησε να ολοκληρωθεί ο αγώνας χωρίς απρόοπτα, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των θεατών και θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικές παρόμοιες διοργανώσεις.
Ο αγώνας τέλεσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λάρισας που αγκάλιασαν την εκδήλωση και βοήθησαν τα μέγιστα στη διοργάνωσή του, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία».
Σημαντική η βοήθεια των λεσχών ΑΛΕ Ξάνθης που ήταν συνδιοργανωτές, της ΣΜΑ Λάρισας και ΟΜΑ Λάρισας, της ΑΛ Πτολεμαΐδας και ΛΑ Τρικάλων που βοήθησαν στη σωστή διεκπεραίωση του αγώνα, συμβάλλοντας στην οργάνωση με τα έμπειρα στελέχη τους.
Οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, το ΕΚΑΒ, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (τμήμα Θεσσαλίας) και όσους συνέβαλαν με τον οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχή διοργάνωση του αγώνα.
Επίσης, ευχαριστούν όλους τους χορηγούς του αγώνα, τους χορηγούς επικοινωνίας, τους αγωνιζόμενους και τους θεατές.
Στο αγωνιστικό μέρος, οι δοκιμασίες δυσκόλεψαν αρκετά τους αγωνιζόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους συμμετείχαν για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους αγώνα. Νικητές στον πρώτο αγώνα Gymkhana Λάρισας ήταν οι οδηγοί που είχαν εμπειρία σε παρόμοιες εκδηλώσεις. Μέσα από τον συνδυασμό χρόνου και κόντρας οι τελικοί νικητές στις κατηγορίες ήταν:
ΕΜΠΡΟΣΘΟΚΙΝΗΤΑ
1ος Αποστολίδης Δημήτριος, Peugeot 106, ΑΛ Πτολεμαΐδος
2ος Καραμανώλης Ιωάννης, Toyota starlet, ΑΛΕ Ξάνθης
3ος Πάζης Σωκράτης, Nissan micra, ΑΣΠΙΣ Νέου Ρύσιου
ΠΙΣΩΚΙΝΗΤΑ
1ος Φωτιάδης Νικόλαος, Opel manta, ΟΦΑ Δράμας
2ος Σαΐτας Χρήστος, BMW E30, ΛΑΜΚΕ
3ος Νικολόπουλος Χρήστος, BMW E30, ΟΦΑ Αλεξανδρούπολης
*Με τον αγώνα αυτόν έληξαν οι αγωνιστικές δραστηριότητες της ΛΑΜΚΕ για το τρέχον έτος και ανανεώθηκε το ραντεβού για το 2019.

eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article