Λάρισα

Mόνιμους διορισμούς ζητούν οι Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας προχώρησαν σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές της Λάρισας στο πλαίσιο της νέας πανελλαδικής κινητοποίησης που αποφάσισε η ΔΟΕ, η δεύτερη μέσα σε δεκαπέντε ημέρες.
Το πρωί από Λάρισα έφυγε ένα λεωφορείο με συναδέλφους τους για να λάβουν μέρος στην παράσταση έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
Όπως εξηγούν οι εκπαιδευτικοί για τους λόγους της κινητοποίησής τους και τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κων/νος Κούμας» κ. Δημήτρης Παπαποστόλου:
«Κάθε χρόνο προσλαμβάνονται περίπου 24.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση.
Είναι κυρίως νέοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ζουν κάθε χρόνο με την αγωνία και την αβεβαιότητα της πρόσληψης, της τοποθέτησής τους και της επιβίωσης.
Οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται για 5 , 10 και 15 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης.
Οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου παιδείας έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν με την αγωνία και το μέλλον τους.
Οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για 10.000 ή για 20.000 διορισμούς αποδεικνύονται υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
Η κυβέρνηση, πρέπει να κατανοήσει, πως η λειτουργία των σχολείων δεν πρέπει να στηρίζεται στις προσλήψεις των αναπληρωτών που είναι μια προσωρινή λύση, αλλά θα πρέπει να δρομολογήσει τις διαδικασίες για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.
Η ομηρία χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρέπει να τελειώσει άμεσα.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
· Κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
· Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών τώρα.
· Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών – μόνιμων εκπαιδευτικών (άδειες, περίθαλψη, επίδομα θέσης ευθύνης κλπ.)»

Previous ArticleNext Article