Ελασσόνα

Eικόνες που κόβουν την ανάσα από την επιχείρηση διάσωσης ορειβατών στον Ολυμπο

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την πρόσφατη διάσωση ενός 52χρονου ορειβάτη στον Όλυμπο και την προσπάθεια των σωστικών συνεργείων να μεταφέρουν τη σορό του 42χρονου φίλου του που δεν τα κατάφερε.
29 συνολικά πυροσβέστες, με τη συνδρομή τριών εθελοντών της ΕΟΔ, επιχείρησαν επί δύο ημέρες κάτω από τις χειρότερες καιρικές συνθήκες και κατάφεραν να διασώσουν με ασφάλεια ζωντανό τον έναν από τους δύο αναρριχητές που είχαν εγκλωβιστεί λόγω κακοκαιρίας στην αναρριχητική τους διαδρομή.

Από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης χωρίς καμία διακοπή μέσα σε ομίχλη και χαμηλές θερμοκρασίες και ακροβατώντας σε κορυφή πλάτους, ούτε μισού μέτρου, πέτυχαν τελικά τη διάσωση του 52χρονου, ενώ μετέφεραν νεκρό τον δεύτερο ορειβάτη.
Οι διασώστες σε ανάρτησή τους ευχαριστούν το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και τον διαχειριστή του Λάζαρο Μποτέλη για την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη όλες τις ημέρες και όσους  στηρίζουν τον αγώνα τους.
Στη δύσκολη επιχείρηση πήραν μέρος πυροσβέστες της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, της 2ης ΕΜΑΚ Κεντρικής Μακεδονίας, της 4ης ΕΜΑΚ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της 5ης ΕΜΑΚ Ηπείρου, της Π.Υ Κατερίνης Λιτοχώρου και 3 εθελοντές, μέλη της ΕΟΔ.

kosmoslarissa.gr

Previous ArticleNext Article