Ελλάδα

Aναρτώνται στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας

Χωρίς αλλαγές θα εκδοθούν και φέτος τα τέλη κυκλοφορίας 2018 των αυτοκινήτων αφού οι συζητήσεις με τους δανειστές τελικά δεν απέδωσαν. Έτσι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet.

Κάθε χρόνο στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να αλλάξουν τα τέλη κυκλοφορίας, να γίνουν πιο αναλογικά και να μην επιβαρύνονται υπέρογκα οι ιδιοκτήτες ΙΧ με οχήματα που η αξία τους έχει μειωθεί σημαντικά με την πάροδο των ετών.

Όμως όλα μένουν στις προθέσεις. Γιατί; Οι όποιες αλλαγές κόβονται από τους δανειστές καθώς ανησυχούν ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος των εσόδων που τίθεται κάθε φορά.

Δεν αλλάζουν τα τέλη κυκλοφορίας

Τα τέλη παραμένουν ακριβά κυρίως για όσους κατέχουν Ι.Χ αυτοκίνητα με κινητήρες άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι 31-10-2010. Τα τέλη για τη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων κυμαίνονται από 615 έως 1.380 ευρώ. Έτσι, αν τελικά αλλάξει κάτι, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, αυτό θα γίνει μόνο για τους πολύτεκνους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν το αργότερο έως το τέλος του 2017 και εφόσον δεν εξοφληθούν εμπρόθεσμα, τότε ο φορολογούμενος καλείται να πληρώσει πρόστιμο στο ισόποσο των τελών που αναλογούν στο όχημά του.

Καταθέτουν πινακίδες

Το υπουργείο έβαλε για άλλη μια φορά στο συρτάρι το σχέδιο με τις μειώσεις ειδικά για όσους κατέχουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και επαναλαμβάνεται το ίδιο ίδιο σκηνικό στις εφορίες με τους φορολογούμενους που στήνονται στην ουρά για να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία.

Αρκετοί ιδιοκτήτες Ι.Χ. ετοιμάζονται να καταθέσουν πινακίδες για να γλιτώσουν τόσο τα τέλη κυκλοφορίας 2018 όσο και τα τεκμήρια του ίδιου έτους.

Όσοι επιλέξουν τη συγκεκριμένη διαδικασία θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακινησίας και να καταθέσουν τις πινακίδες του οχήματος στην Εφορία ως τις 29 Δεκεμβρίου 2017.

Μεταξύ των δικαιολογητικών περιλαμβάνονται: άδεια κυκλοφορίας οχήματος, πινακίδες κυκλοφορίας, φωτοτυπία φορολογικής δήλωσης (Ε1) και εκκαθαριστικού 2017, απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2017, αντίγραφο Ε9 από το οποίο προκύπτει ότι ο φορολογούμενος έχει ιδιόκτητη θέση στάθμευσης για να αφήσει το όχημά του ή μισθωτήριο συμβόλαιο για θέση πάρκινγκ, αστυνομική ταυτότητα.

in.gr

Previous ArticleNext Article