Ελλάδα

44 χρόνια μετά η… φλόγα παραμένει δυνατή

Τα 44α γενέθλιά της γιορτάζει η Νέα Δημοκρατία το απόγευμα της Πέμπτης, στο Μουσείο Μπενάκη, με μια μεγάλη πολιτική εκδήλωση στην οποία το «παρών» θα δώσει όλη η ΝΔ! Στόχος της γαλάζιας παράταξης μέσα από αυτή την πανηγυρική εκδήλωση είναι να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα συσπείρωσης, ενότητας, αλλά και ανοίγματος στην κοινωνία και σε πολίτες προερχόμενους από άλλους πολιτικούς χώρους, καθώς τους επόμενους μήνες ακολουθούν πολλές και σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Στο Μουσείο Μπενάκη, αύριο, θα βρεθούν όλοι οι πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι του Κόμματος, οι πρώην Γραμματείς της Πολιτικής Επιτροπής νέα, αλλά και ιστορικά στελέχη της Παράταξης. Πιο αναλυτικά, ανάμεσα στους περίπου 800 προσκεκλημένους θα βρίσκονται οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος και οι Γραμματείς του κόμματος, όπως ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Λευτέρης Ζαγορίτης, μέλη του «Συνδέσμου ‘74» που ιδρύθηκε από ιστορικά στελέχη της ΝΔ το 2000, όπως ο Αντώνης Σγαρδέλης, ο Θεόδωρος Μπεχράκης, ο Στέργιος Τσίφτης κ.α. και, επίσης, πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ, πρώην βουλευτές και υπουργοί του κόμματος που έχουν καταγράψει μεγάλη κομματική διαδρομή, όπως ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, η Μαριέττα Γιαννάκου, η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη κ.α.

Ανάμεσά τους και το νέο «αίμα» της παράταξης από την ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ, αλλά και μέλη του Μητρώου στελεχών που αποτελούν την έμπρακτη ανανέωση του κόμματος και την προσέλκυση προσώπων από την κοινωνία. Ακόμη, το «παρών» θα δώσουν και μέλη του Ιδρύματος Καραμανλή και του Ιδρύματος Μητσοτάκη και στελέχη του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων. Καραμανλής.

Η συνύπαρξη του «παλιού» με το «νέο», αποτελεί την αποτύπωση της συνέχειας της κεντροδεξιάς παράταξης, αλλά και της «πανστρατιάς» στην οποία κάλεσε τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.

Η ΝΔ 44 χρόνια μετά τη ίδρυσή κι έχοντας πλέον καθιερωθεί ως ένα από τα πιο ιστορικά κόμματα του τόπου, έχει θέσει ως βασικό της στόχο, να παραμένει ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, προσηλωμένο, πάντα, στις αρχές και στις αξίες, τις ιδεολογικές και πολιτικές νόρμες, πάνω στις οποίες πορεύτηκε διαχρονικά η παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Κεντρικό μήνυμα των γενεθλίων είναι η σύνθεση της ιστορικής συνέχειας και των διαχρονικών ιδεών που αποτελούν οδηγό της παράταξης και η συνέχιση της εξέλιξης και της ανανέωσης των τελευταίων χρόνων, τόσο σε προγραμματικό λόγο όσο και σε πρόσωπα…!

Για την 44η επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκης δήλωσε:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη, δημοκρατική, λαϊκή παράταξη του τόπου, που κατοχύρωσε δημοκρατικές ελευθερίες και κατήργησε αποκλεισμούς. Η παράταξη που ένωσε τους Έλληνες και καθιέρωσε την Ελλάδα ως ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος.

Η Νέα Δημοκρατία παραμένοντας πάντα πιστή στις αρχές και τις αξίες της, τα τελευταία τρία χρόνια με αρχηγό τον Κ. Μητσοτάκη, εισήλθε σε μια νέα εποχή. Εξελίχθηκε σε ένα σύγχρονο, συμμετοχικό, ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα που ακούει κι ενδυναμώνει τη φωνή του κάθε πολίτη που θέλει να παράξει πολιτική.

Με αφετηρία την ιστορία και τις αρχές της Νέας Δημπκρατίας, όλοι μας ενωμένοι θα οδηγήσουμε την Παράταξη, στις μεγάλες στρατηγικές επιλογές του μέλλοντος, εκφράζοντας γνήσια το αίτημα για ένα άλμα πιο μεγάλο από την φθορά της εποχής. Το αξίζουμε. Και θα το πετύχουμε όλοι μαζί».

Previous ArticleNext Article