Λάρισα

20 φωτιές κλήθηκε να σβήσει η Πυροσβεστική με τον καύσωνα!

Ξεπέρασε τους 42 βαθμούς Κελσίου χθες ο υδράργυρος στην πόλη της Λάρισας, ενώ οι θερμοκρασίες αναμενόταν σήμερα να είναι μεγαλύτερες, με τον καύσωνα να φτάνει στην αποκορύφωση του.
Σε ετοιμότητα πάντως βρίσκονται όλοι οι αρμόδιοι φορείς, όπως το Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να μην υπάρξουν απρόοπτα, με τη διοίκηση του σώματος πάντως να επισημαίνει ότι τις τελευταίες ημέρες έχει κληθεί να καταπολεμήσει 20 πυρκαγιές σε δασικές περιοχές!
«Οι περισσότερες ήταν μικρής έκτασης. Πάντως στην Οιχαλία μετά τα μεσάνυχτα, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε φωτιά η οποία κατέκαψε συνολικά 25 στρέμματα θαμνώδους βλάστησης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλία Αχιλλέας Τζουβάρας.
Ο ίδιος εξάλλου σημειώνει ότι οι περισσότερες φωτιές προκαλούνται από αγροτικές εργασίες και καύση σιτοκαλαμιών. «Ειδικά τέτοιες μέρες που ο βαθμός επικινδυνότητας είναι μεγαλύτερος δεν θα πρέπει οι αγρότες να προχωρούν σε τέτοιες εργασίες. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και ποινικές κυρώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.
Το Σώμα πάντως παραμένει σε ετοιμότητα, ενώ γίνονται περιπολίες και σε επικίνδυνες περιοχές όπως επισημαίνεται, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Άλλωστε, η έντονη ζέστη και οι καυτοί άνεμοι καλά κρατούν…
Πηγή: thessaliatv.gr

Previous ArticleNext Article