Ελασσόνα

20% μείωση των τελών κοινόχρηστων χώρων στην Ελασσόνα

Την αναπροσαρμογή – μείωση στα τέλη κοινόχρηστων χώρων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων αποφάσισε προχθές το απόγευμα κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, στη συνεδρίασή του.

Εισηγούμενος το θέμα, ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Λέκκας, αφού υπενθύμισε ότι τα συγκεκριμένα τέλη ισχύουν από το 2011 και έως και σήμερα δεν έχουν αναπροσαρμοστεί, πρότεινε να αυξομοιωθούν σε λογικές τιμές τα τέλη, κάτι που υπαγορεύεται και από το οικονομικό κλίμα του Δήμου.
Αναλυτικά, στην πρόταση της Δημοτικής αρχής, που πρόσφατα πέρασε και από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ορίζεται:
Μείωση των τελών κοινόχρηστων χώρων στις Δημοτικές Κοινότητες Κρανέας, Λιβαδίου, Βερδικούσιας και Τσαριτσάνης από 10 ευρώ που είναι σήμερα στα 8 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, και στις Τοπικές Κοινότητες από 5 ευρώ που είναι σήμερα, στα 4 ευρώ/ τ.μ.(μείωση 20%).
Από τον συνδυασμό του πρ. δημάρχου κ. Γ. Πασχόπουλου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ν. Γάτσας πρότεινε μείωση των τελών κατά 50% (στα 5 ευρώ/τ.μ. για τις Δημοτικές Κοινότητες και στα 2,50 ευρώ/τ.μ. για τις Τοπικές Κοινότητες), κάνοντας λόγο για ύφεση που έχει πάρει δραματικό χαρακτήρα στα χωριά της επαρχίας Ελασσόνας.
Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθαν. Γεροφάκας (του συνδυασμού του κ. Β. Βαρνά) τόνισε πως ο Δήμος Ελασσόνας σε αυτό το κομμάτι μπορεί και πρέπει να βοηθήσει περισσότερο τους επαγγελματίες της περιοχής, που προσπαθούν να επιβιώσουν, ζητώντας 2 ευρώ/τ.μ.
Οι δύο προτάσεις, της Δημοτικής αρχής για μείωση των τελών κατά 20% και της μείζονος μειοψηφίας κατά 50% , τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία και τελικά πέρασε η πρόταση του Δήμου με 16-12 ψήφους.
Πηγή: eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article