Ελασσόνα

ΨΗΦΙΣΜΑ για τη Μακεδονία από το Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε. Ελασσόνας

Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την ψευδωνυμία του γειτονικού κράτους ανησυχούν και προκαλούν τον Σύλλογο Εκπ/κών Π.Ε. Ελασσόνας να λάβει θέση.

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε Ελασσόνας παρακολουθεί με απόλυτη ικανοποίηση όλα τα ψηφίσματα υπέρ της Μακεδονίας. Με το παρόν ψήφισμα εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία του για την φημολογούμενη ονοματοδοσία του γειτονικού κράτους, που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του. Ενδεχόμενη ελληνική υποχώρηση θα ενισχύσει τον συνεχιζόμενο αλυτρωτισμό του κράτους, που διδάσκεται εμφαντικά στα σχολεία του και διαχέεται στην κοινωνία του.

ΖΗΤΑΜΕ

Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επ΄ουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα.

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Ελασσόνας, με το παρόν ψήφισμα, καλεί την Ελληνική Πολιτεία να πράξει το ιστορικό και πατριωτικό της καθήκον υπερασπιζόμενη την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

Previous ArticleNext Article