Ελλάδα

Χτύπησε με την γκλίτσα συγχωριανό του

Δεν έχουν τέλος οι διαφορές μεταξύ αγροτών – κτηνοτρόφων για τις ζημιές που προκαλούν τα ζώα στα χωράφια.

Την Παρασκευή εκδικάστηκε άλλη μία τέτοια υπόθεση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ύστερα από άγριο τσακωμό που συνέβη σε ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ηλικιωμένου.

Το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 2012 και αφορμή ήταν τα κατσίκια ενός 40χρονου κτηνοτρόφου που είχαν μπει σε χωράφι αγρότη.

Ο 40χρονος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε, άφησε ελεύθερο το κοπάδι του να εισέλθει στο χωράφι του συγχωριανού του και να προκαλέσει καταστροφές, και όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο ίδιος του επιτέθηκε τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι.

Συγκεκριμένα, χτύπησε με γκλίτσα στο κεφάλι τον ηλικιωμένο αγρότη που του ζήτησε να απομακρύνει τα ζώα του και τον προειδοποίησε κιόλας ότι «την επόμενη φορά θα σε τελειώσω».

Ακολούθησαν σκηνές πανικού και τρόμου, με την κόρη του ηλικιωμένου να σπεύδει για βοήθεια όπως και η μητέρας της – σύζυγος του τραυματισθέντος και συγγενικά τους πρόσωπα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου την Παρασκευή κάθισε τόσο ο 40χρονος κτηνοτρόφος όσο και η οικογένεια του ηλικιωμένου συγχωριανού του.

Η οικογένεια απαλλάχτηκε της κατηγορίας της απλής σωματικής βλάβης, που αποδείχτηκε όλως ελαφριά, και γι’ αυτό έπαυσε η ποινική δίωξη σε εφαρμογή του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ο 40χρονος, ο οποίος απουσίασε από το δικαστήριο και δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε δεκαπέντε μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, εφέσιμη.

Οι «συρράξεις» στην αγροτική ύπαιθρο είναι καθημερινό φαινόμενο. Η χρήση βοσκοτόπων, τα διοικητικά όρια χωραφιών, οι ζημιές στα κηπευτικά, οι τραυματισμοί, ζώων αποτελούν αιτία πολέμου για οικογένειες, που σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται ότι ακολουθούν την «παράδοση» από πάππου προς πάππου.

Αστυνομικά τμήματα και δασαρχεία τρέχουν να επιλύσουν τις διαφορές, που εξελίσσονται σε βεντέτα. Η δικαιοσύνη προσπαθεί να δώσει ευκαιρίες, αλλά δυσκολεύεται…
Πηγή: taxydromos.gr

Previous ArticleNext Article