Ελασσόνα

Φώφη από Ελασσόνα: Το ΠΑΣΟΚ έχει συνδέσει την ιστορική του διαδρομή με το κοινωνικό κράτος

Την Ελασσόνα και το Κέντρο Υγείας της περιοχής, το οποίο εγκαινιάστηκε από τον Γιώργο Γεννηματά τον Απρίλιο του 1985, επισκέφτηκε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην επίσκεψη που είχε σήμερα, τιμήθηκε από τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας με μια ειδική πλακέτα, ενώ ο γραμματέας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Γιαννούλας τής παρέδωσε μια φωτογραφία που απεικονίζεται ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Κέντρου Υγείας το 1985.

Η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του Κέντρου Υγείας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία του κόμματος, λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ έχει συνδέσει την ιστορική του διαδρομή με το κοινωνικό κράτος».

«Πολύ απλά δεν υπήρχε κράτος πρόνοιας πριν από το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να κάναμε λάθη, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το θετικό αποτύπωμα της ιστορικής διαδρομής στο τομέα της κοινωνικής προστασίας» είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «αυτό που έγινε με τα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Υγείας στην Ελλάδα από το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Γεννηματά, ήταν η ζωντανή απόδειξη του τι μπορεί να κάνει το σχέδιο, η έμπνευση, η συνεννόηση, όταν κάποιος νοιάζεται για τον συνάνθρωπο».

Η κ. Γεννήματα επεσήμανε μεταξύ άλλων, πως το Κέντρο Υγείας της Ελασσόνας «είναι ένα υπόδειγμα για το πώς θα δουλέψουμε σήμερα που βρισκόμαστε σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι ως χώρα», σημειώνοντας πως «θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις προσωπικές φιλοδοξίες και την πόλωση που μόνο γκρεμίζουν ό,τι φτιάξαμε τα προηγούμενα χρόνια».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την πως ευθύνεται, όπως είπε, για την «εγκατάλειψη και την απαξίωση» του εθνικού συστήματος υγείας.

«Δυστυχώς το εθνικό σύστημα υγείας γνωρίζει σήμερα την εγκατάλειψη και την απαξίωση, με ευθύνη αυτής της κυβέρνησης. Άντεξε τα προηγούμενα χρόνια με ελλείψεις και προβλήματα, αλλά στάθηκε όρθιο και ακόμα μέσα στην κρίση καταφέραμε να μαζέψουμε τις σπατάλες και να μη μειωθούν οι υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά είπε πως είναι «θράσος» ο πρωθυπουργός να μιλάει για προσλήψεις σε ένα τομέα που, όπως είπε, «γνωρίζει την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση», ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση «το μόνο που κάνει είναι να χρησιμοποιεί χρήματα του ΕΣΠΑ για συμβασιούχους τους οποίους κρατά ομήρους για ένα διάστημα».

Αναφέρθηκε τέλος και στις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για το εθνικό σύστημα υγείας, λέγοντας πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη «έχει ψηλά στην ατζέντα της τα ζητήματα της πρωτοβάθμιας υγείας». Μάλιστα, σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί ημερίδα όπου θα ανοίξει ένας διάλογος για τις προτάσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του κόμματος για το νέο εθνικό σύστημα υγείας.

Προηγούμενως η κ. Γεννηματά επισκέφτηκε τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου όπου ενημερώθηκε από τη διοίκηση του Συνεταιρισμού για τα προϊόντα που παράγονται. Επίσης συζήτησε και το θέμα σχετικά με τον ειδικό φόρο στο κρασί, επαναλαμβάνοντας τις προσπάθειες που, όπως είπε, καταβάλλει στη Βουλή η Δημοκρατική Συμπαράταξη για την κατάργηση του φόρου.

Previous ArticleNext Article