Ελασσόνα

Το 1ο Διευρυμένο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας για το 2018 στην Ελασσόνα

Την προστασία της ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ καθώς και του ελληνικού αιγοπρόβειου γάλακτος από το οποίο παράγεται η ΦΕΤΑ ήταν το κύριο θέμα συζήτησης του πρώτου διευρυμένου συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας για το 2018, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας, με την ενεργό συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητήριου Λάρισας κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλο και των προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας καθώς και το ΔΣ του  Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας.

Στην ομιλία της η Προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κα Χριστίνα Σαμόλαδου, τόνισε πως η φέτα αποτελεί την «ναυαρχίδα» των ελληνικών προϊόντων και είναι μεγίστης σημασίας τόσο εθνικής όσο και τοπικής, καθώς η περιοχή της Ελασσόνας αλλά και γενικότερα της Θεσσαλίας είναι μια καθαρά αγροτοκτηνοτροφική περιοχή, με τη ΦΕΤΑ καθώς και την παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος να λαμβάνουν κυρίαρχο ρόλο στην οικονομία της περιοχής. Η ανάγκη λοιπόν για άμεση στήριξη της ΦΕΤΑΣ ΠΟΠ που πλήττεται ανεπανόρθωτα  από τη συμφωνία CETA κρίνεται επιτακτική. Επισήμανε επίσης την αναγκαιότητα όχι μόνο της προστασίας της ταυτότητας του προϊόντος αλλά και την εντατικοποίηση των ελέγχων του εισαγόμενου αιγοπρόβειου γάλακτος καθώς και των ελέγχων που αφορούν στην ανασυσκευασία εισαγόμενου λευκού τυριού στην Ελλάδα, ώστε να αποφευχθεί να πωλείται στην αγορά λευκό τυρί ως ΦΕΤΑ. Φέτα ΠΟΠ ονομάζεται το τυρί το οποίο παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα από 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα.

Εκτός από το θέμα της ΦΕΤΑΣ συζητήθηκαν επίσης και τα ζητήματα του κανονισμού της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, της πορείας των χειμερινών εκπτώσεων, της επικαιροποίησης  των θέσεων της Ομοσπονδίας περί εμπορικών θεμάτων και των ρυθμίσεων των ασφαλιστικών εισφορών που δυστυχώς δεν φαίνεται να αποδίδουν.

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα η δέσμευση των προέδρων του Επιμελητηρίου Λάρισας και της Ο.ΕΜ.Ε.Θ., ως προς  την προώθηση του θέματος της φέτας αλλά και τη στήριξη προς το σύλλογο και των θεμάτων που τον απασχολούν.

Στη Συνέχεια ο Εμπορικός Σύλλογος παράθεσε γεύμα στην ταβέρνα «Αρχονταρίκι» στην Ελασσόνα προς τους καλεσμένους του.

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας ευχαριστεί θερμά:

  • Τις βιομηχανίες γάλακτος ΕΞΑΡΧΟΣ ΑΕ, Ε. & Κ. ΕΞΑΡΧΟΣ, ΜΠΙΖΙΟΣ ΑΕ για την προσφορά φέτας.
  • Την παραγωγό Αναστασία Τσενικίδου για την προσφορά ρίγανης και τσαγιού.
  • Τον κτηνοτρόφο Δημήτριο Τσάτσο και το κρεοπωλείο του Θωμά Κίτση για την προσφορά κρέατος.

 

Previous ArticleNext Article