Λάρισα

Τις παρατάξεις «Εκκίνηση», «Παρεμβάσεις» και ΠΑΜΕ καταγγέλλει η ΔΑΚΕ δασκάλων Λάρισας

O Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» , ο δεύτερος σε αριθμό μελών στην Ελλάδα  και  από τους σημαντικούς Επιστημονικούς Συλλόγους του Ν. Λάρισας , συμμετείχε στο παρελθόν σε Πανελλήνια Εκπαιδευτικά Συνέδρια και μάλιστα  διοργάνωσε με επιτυχία  στη Λάρισα το 1990  το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δ.Ο.Ε-Π.Ο.Ε.Δ (Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων)

Η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, μετά από διακοπή 6 χρόνων, επαναφέρουν τον  θεσμό της από κοινού διοργάνωσης του Πανελλήνιου Συνεδρίου.

Το φετινό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Απριλίου, 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των Κεντρικών Γραφείων της ΠΟΕΔ, στη Λευκωσία, με θέμα του συνεδρίου: Η Εκπαίδευση στα χρόνια της κρίσης – Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Εκπαίδευση και σκοπεί στο να αποτυπώσει και εξετάσει την κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση των δύο χωρών στα χρόνια της οικονομικής κρίσης αλλά και να αναδείξει προτάσεις για τα ζητήματα που θα αναλυθούν ως παράμετροι του Κεντρικού Θέματος.

Μέσα από την πραγματοποίηση της συνεδριακής συνάντησης-όπως επισημαίνει με  Δελτίο Τύπου η Π.Ο.Ε.Δ- στοχεύουν στην επανασύνδεση και εμβάθυνση των σχέσεων των δύο Οργανώσεων, στην αλληλοστήριξη και αλληλοενίσχυση στην κοινή πορεία μας για τη διεκδίκηση της αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου και στην προώθηση προς Κέντρα Λήψης Αποφάσεων, τοπικά και Διεθνή, των κοινών θέσεων και αιτημάτων για πολιτικές βελτίωσης της εκπαιδευτικής καθημερινότητας και των όρων εργασίας των εκπαιδευτικών σε όλα τα επίπεδα.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν εκπρόσωποι Συλλόγων Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας  Εκπ/σης της Χώρας μας και από τη Θεσσαλία, εκπρόσωποι των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε Μαγνησίας και Τρικάλων

Ο  Σύλλογός μας δεν εκπροσωπείται , γιατί οι παρατάξεις ΕΚΚΙΝΗΣΗ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και ΠΑΜΕ θεωρούν ότι τα  συνέδρια είναι για τουρισμό και θα επιβαρυνθεί ο Σύλλογός μας με 350-400 ευρώ. Φυσικά ο εκπρόσωπος της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ στο Δ.Σ. της ΔΟΕ συμμετέχει σε  Πανελλήνια και Διεθνή Εκπαιδευτικά Συνέδρια,  όπως φυσικά συμμετέχουν σε συνέδρια και  οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και της ΔΗ.ΣΥ. στο Δ.Σ. της ΔΟΕ. Σε λιγότερα ο εκπρόσωπος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Φυσικά πάντα εκπροσωπούσαν τη Διδασκαλική Ομοσπονδία στα πλαίσια των καταστατικών υποχρεώσεων της Ομοσπονδίας.  Το ΠΑΜΕ αρνείται όπως  πάντα τη συμμετοχή σε συνέδρια, μόνο σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. (Στο φετινό  συνέδριο στην Κύπρο  συμμετέχει όλο το Δ.Σ. της ΔΟΕ , απ΄ όλες τις παρατάξεις)

Δυστυχώς, οι παραπάνω παρατάξεις, δε στέρησαν τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου του Συλλόγου μας  στο συνέδριο στην Κύπρο, αλλά στέρησαν τη δυνατότητα να διεκδικήσει ο Σύλλογός μας να πραγματοποιηθεί το 2018 στη Λάρισα  το Πανελλήνιο Συνέδριο Δ.Ο.Ε-Π.Ο.Ε.Δ (Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων).

Previous ArticleNext Article