Ελασσόνα

Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν επιχορήγηση επιχειρήσεων

Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και είναι ΑΝΟΙΚΤΑ για ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:

 Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών (πλήρους απασχόλησης):

  1. Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 450 € μηνιαίως (για πρόσληψη ανέργου με χρόνο ανεργίας τουλάχιστον 12 μηνών), σε 375 € μηνιαίως (για άνεργο από 3-11 μήνες) και 550 € μηνιαίως (για άνεργο δικαιούχο Κοιν. Εισοδ. Αλληλεγγύης)
  2. Η επιχορήγηση διαρκεί 12 μήνες και 3 μήνες δέσμευση (χωρίς επιχορήγηση) μόνο για τις επιχειρήσεις που θα προσλάβουν μη μακροχρόνια ανέργους.
  3. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων µε Προσωπικό έως είκοσι θέσεων Πλήρους απασχόλησης, για την Πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών (πλήρους απασχόλησης):

 Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται μέχρι 500 € μηνιαίως (υπολογιζόμενο στο μισό μισθολογικό κόστος = μισθός + εργοδοτικές εισφορές).

  1. Η επιχορήγηση διαρκεί:
    1. 12 μήνες (για πρόσληψη ανέργου με χρόνο ανεργίας τουλάχιστον 12 μήνες) με δυνατότητα επέκτασης επιπλέον 9 μήνες και 3 μήνες δέσμευση χωρίς επιχορήγηση.
    2. 9 μήνες (για πρόσληψη ανέργου με χρόνο ανεργίας από 3 μέχρι 12 μήνες) και 3 μήνες δέσμευση, με δυνατότητα επέκτασης επιπλέον 9 μήνες και 3 μήνες δέσμευση χωρίς επιχορήγηση.
  2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων µε προσωπικό άνω των είκοσι θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε µειονεκτική και ιδιαίτερα µειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών (πλήρους απασχόλησης):

 Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται μέχρι 500 € μηνιαίως (υπολογιζόμενο στο μισό μισθολογικό κόστος = μισθός + εργοδοτικές εισφορές).

  1. Η επιχορήγηση διαρκεί:
    1. Για ανέργους που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση (άνεργος με χρόνο ανεργίας τουλάχιστον 12 μήνες) η επιχορήγηση διαρκεί 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης επιπλέον 9 μήνες και 3 μήνες δέσμευση χωρίς επιχορήγηση.
    2. Για ανέργους που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση (άνεργος με χρόνο ανεργίας τουλάχιστον 6 μήνες) η επιχορήγηση διαρκεί 9 μήνες χωρίς δυνατότητα επέκτασης και 3 μήνες δέσμευση χωρίς επιχορήγηση.
  2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση 2.000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και Πρόγραμμα Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για 50 Άτομα με Αναπηρίες (πλήρους απασχόλησης):

 Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται μέχρι 700 € μηνιαίως (υπολογιζόμενο στο μισό μισθολογικό κόστος- μισθός + εργοδοτικές εισφορές).

  1. Η επιχορήγηση διαρκεί:
    1. Για 12 μήνες με επέκταση άλλους 12 μήνες και επιπλέον 12 μήνες (3 έτη σύνολο) και 3 μήνες δέσμευση χωρίς επιχορήγηση για κάθε 12μηνο απασχόλησης (μέχρι 9 μήνες δέσμευση συνολικά) για πρόσληψη ανέργου με χρόνο ανεργίας από 2 έως 11 μήνες.
    2. Για πρόσληψη ανέργου με χρόνο ανεργίας μεγαλύτερο από 12 μήνες η επιχείρηση δεν δεσμεύεται να διατηρήσει των ωφελούμενο.
  2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την Απασχόληση 10.000 δικαιούχων “Επιταγής Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας” (αφορά πρόσληψη επιδοτούμενου ανέργου από το ταμείο ανεργίας, είτε αρχική είτε συνέχιση, τουλάχιστον 5μηνης διάρκειας ή 2μηνης τουλάχιστον υπολειπόμενης διάρκειας για μακροχρόνια ανέργους, πλήρους απασχόλησης):

 Στο α΄ στάδιο η επιχείρηση επιδοτείται με το ποσό του επιδόματος ανεργίας (+δώρα, επιδόματα) του ανέργου μέχρι την ημερομηνία που θα έληγε η επιδότηση ανεργίας του επιδοτούμενου ανέργου. Στην περίπτωση μακροχρονίου ανέργου η επιδότηση ορίζεται στο ποσό του επιδόματος μακροχρονίου ανέργου και 8 € επιπλέον ως ημερήσιο ποσό επιχορήγησης.

  1. Στο β΄ στάδιο, το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 360 € μηνιαίως μέχρι να συμπληρωθούν συνολικά (α΄+ β΄ στάδιο) 12 μήνες επιδότησης από την ημερομηνία πρόσληψης. Ακολουθούν 3 μήνες δέσμευση (χωρίς επιχορήγηση).
  2. Πρόγραμμα επιχορήγησης της πρώτης πρόσληψης μισθωτού-ών από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων, ηλικίας έως 35 ετών (αφορά πρόσληψη ανέργων από 18 ετών και άνω με χρόνο ανεργίας τουλάχιστον 3 μηνών, πλήρους απασχόλησης):

 Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται μέχρι 500 € μηνιαίως (υπολογιζόμενο στο μισό μισθολογικό κόστος = μισθός + εργοδοτικές εισφορές).

  1. Η επιχορήγηση διαρκεί στους 18 μήνες για την πρόληψη ανέργου μέχρι 29 ετών και στους 12 μήνες για την πρόληψη ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω.
  2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του Δημοσίου Τομέα και επιχειρήσεων Δήμων και Περιφερειών, για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών (πλήρους απασχόλησης).

 Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης 40.000 αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασης (πλήρους απασχόλησης).

 Πρόγραμμα επιχορήγησης για την ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., της Ε.Σ.Ε.Ε. και των Οργανώσεων μελών αυτών, του Σ.Ε.Β., του Σ.Ε.Τ.Ε. καθώς και των Πανελληνίων Οργανώσεων μελών του Σ.Ε.Τ.Ε. (πλήρους απασχόλησης).

 Πρόγραμμα Επιχορήγησης Ιδιωτικών Επιχειρήσεων για Απασχόληση Σπουδαστών Α.Τ.Ε.Ι-ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ), (πλήρους απασχόλησης).

 

Πληροφορίες:
Ευάγγελος Τσακνάκης

                          Εργασιακός Σύμβουλος Εργοδοτών       

Δημήτριος Τιβικέλης

Αν. Προϊστάμενος

Τηλέφωνο: 24930-24977
Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στα ανωτέρω προγράμματα περιγράφονται αναλυτικά στις σχετικές Δημόσιες Προσκλήσεις που είναι αναρτημένες στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
Previous ArticleNext Article