Λάρισα

Συνάντηση του Συνδυασμού «Νέο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ» με Σ.Θ.Ε.Β. και Τ.Ε.Ε.

Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες ο κ. Ζάρκος Βασίλειος, Επικεφαλής του Συνδυασμού «Νέο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ» με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, ενόψει των επικείμενων εκλογών στις 11 & 12 Δεκεμβρίου του Επιμελητηρίου Λάρισας, μαζί με ομάδα υποψηφίων του Συνδυασμού μας, πραγματοποίησε  συναντήσεις με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Θ.Ε.Β.) και με το Δ.Σ. του Τεχνικού Επιμελητηρίου Λάρισας (Τ.Ε.Ε.).

Οι συναντήσεις είχαν ως σκοπό την παρουσίαση των προτάσεων και δράσεων του Συνδυασμού που αφορούν στην στρατηγική και τους στόχους ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας στον ευρύτερο αστικό χώρο της Λάρισας, επιδιώκοντας να ενταχθούν αρμονικά στο νέο πλέγμα Εθνικών και Ευρωπαϊκών πολιτικών και οι οποίες θα μπορούν να ενισχύουν με ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα την ανταγωνιστικότητα, την συνεργασία, την δικτύωση και συνοχή των επιχειρήσεων, την αναπτυξιακή διάχυση και τη διεθνοποίηση τους.

Ο Συνδυασμός παρουσίασε τις προτάσεις και τις δράσεις που προτίθεται να υποστηρίξει δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργία μιας ενιαίας ταυτότητας, ενός κοινού αναπτυξιακού οράματος  για την πόλη αναδεικνύοντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της επιχειρηματικότητας του Αστικού Κέντρου, με έμφαση στη προστασία του Εμπορικού Κέντρου της πόλης.

Παράλληλα συζητήθηκε η ανάδειξη της ποικιλίας, του πλούτου και της ποιότητα των ιδιαίτερων συμπληρωματικών χαρακτηριστικών που διαθέτει η πόλη της Λάρισας (Πηνειός, Αρχαίο Θέατρο, άλλοι πολιτιστικοί πόλοι) με απώτερο σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής και τουριστικής  της ταυτότητας και στόχο την ανάπτυξη του αστικού τουρισμού.

ΤΕΕ

 

Previous ArticleNext Article