Λάρισα

Συνάντηση Κόκκαλη με Αρχιεπίσκοπο

Την κοινή βούληση για συνεργασία προς όφελος της κοινωνίας επιβεβαίωσαν κατά τη συνάντηση που είχαν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Το κυβερνητικό στέλεχος συζήτησε με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας τρόπους συνεργασίας κράτους και εκκλησίας ώστε μέσα από την αξιοποίηση αγροτικών εκτάσεων που αποτελούν εκκλησιαστική περιουσία, να ωφεληθεί η δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης πρότεινε στον Αρχιεπίσκοπο να παραχωρηθούν με ενοίκιο αγροτικές εκτάσεις της Εκκλησίας σε όλη τη χώρα, σε νέους αγρότες και συνεταιρισμούς, με στόχο αφενός η Εκκλησία να ενισχυθεί οικονομικά για το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο και από την άλλη, οι έλληνες αγρότες να εκμεταλλευτούν την παραγωγή των καλλιεργούμενων εκτάσεων καθώς και τις κοινοτικές ενισχύσεις.

Η πρόταση βρήκε θετικό τον κ.κ. Ιερώνυμο, με τις δύο πλευρές να ανανεώνουν το ραντεβού τους όταν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει έτοιμο το φάκελο με την πλήρη και αναλυτική πρόταση του σχεδίου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Είχα την τιμή και την χαρά να γίνω σήμερα δεκτός από τον προκαθήμενο της Εκκλησίας μας κ.κ. Ιερώνυμο. Στη συζήτησή μας, εξήρα το έργο της Εκκλησίας, ιδιαίτερα μέσα στην δύσκολη αυτή περίοδο που ζούμε όλοι οι Έλληνες λόγω της κρίσης, μίας Εκκλησίας που διαχρονικά υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει ως θεμέλιος λίθος στο Ελληνικό έθνος, διατηρώντας μία ισχυρότατη σχέση με την κοινωνία, μία σχέση που ουδείς μπορεί να διαρρήξει γιατί πολύ απλά οι Έλληνες και η Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελούν ένα σώμα.

Με αυτές τις σκέψεις, έθεσα στον Μακαριότατο την πρόταση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, να αναζητηθούν τρόποι συνεργασίας, ώστε μέσα από την αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων αγροτικών εκτάσεων, ή εκτάσεων με χαμηλά μισθώματα, να ωφεληθεί η ελληνική κοινωνία, αλλά και η ίδια η Ελλαδική Εκκλησία για να συνεχίσει απρόσκοπτα το θεάρεστο φιλανθρωπικό της έργο.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που αυτή η πρόταση μου, βρήκε συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου. Αυτό που τώρα οφείλουμε να κάνουμε από την πλευρά μας ως πολιτεία, είναι να διαμορφώσουμε εκείνο το θεσμικό πλαίσιο κι όλα τα εχέγγυα, που θα επιτρέψουν σύντομα οι έλληνες αγρότες να απολαύσουν τους πρώτους καρπούς αυτής της συνεργασίας.

Ευχαριστώ και πάλι τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο, τον πεφωτισμένο ιεράρχη που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο συνάνθρωπο και που με σεμνότητα μεριμνά αδιάκοπα, ώστε ο αλληλέγγυος λόγος του Θεού να γίνεται πράξη κάθε μέρα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε Ελληνικό σπίτι, σε κάθε Ελληνική ψυχή”.

Previous ArticleNext Article