Παραπολιτικά

Συνάντηση αποφοίτων του Λυκείου Αρρένων Ελασσόνας μετά από τέσσερις δεκαετίες

Μνήμες γλυκές «ξύπνησαν» μετά από 40 ολόκληρα χρόνια στη συνάντηση των αποφοίτων του Λυκείου Αρρένων Ελασσόνας του 1977.

Στο κουδούνι που χτύπησε συμβολικά ο καθηγητής του Γυμνασίου Ελασσόνας Νίκος Βίτκος, απόφοιτος κι αυτός της ίδιας σειράς αποφοίτων, ανταποκρίθηκαν 65 παλιοί συμμαθητές στο προαύλιο του σχολείου, εκεί δηλαδή που δόθηκε το πρώτο ραντεβού το απόγευμα του Σαββάτου στις 2 Σεπτεμβρίου, όπου και καλωσόρισε τους παρευρισκομένους.
Ακολούθησε ο χαιρετισμός – ομιλία του Στάθη Χαιρετίδη εκ μέρους της επιτροπής που οργάνωσε τη συνάντηση, για να δώσει στο τέλος τον λόγο στον καθηγητή κ. Γκουντούλα, ως εκπροσώπου όλων των καθηγητών εκείνης της εποχής, για τον δικό του χαιρετισμό με τη συγκίνησή του σαφώς εμφανή και με την παρουσία των καθηγητριών, της κ. Νικολακάκου και της κ. Μελισσά.
Με την επίσκεψη κατά τμήματα στις αίθουσες της τελευταίας χρονιάς της φοίτησης τα «φλας» πήραν φωτιά και οι καρδιές να χτυπούν δυνατά.
Αυτή ήταν η τελευταία πράξη στον χώρο του σχολείου καθώς όλοι μαζί μια παρέα βρέθηκαν στην «ταβέρνα του Θωμά» όπου με συντροφιά ζωντανής μουσικής, το κέφι και ο χορός είχαν την τιμητική τους.
Το επόμενο δε ραντεβού δόθηκε μετά από 5 χρόνια μετά της άκρως επιτυχημένης σε οργάνωση και συμμετοχή, πρώτης συνάντησης.

Previous ArticleNext Article