Ελασσόνα

Στο αντάμωμα των Σαρανταποριτών Κέλλας: «Αισιόδοξο μήνυμα η συμμετοχή των νέων»

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που βρίσκομαι εδώ, στο φετινό αντάμωμα των Σαρανταποριτών, ανάμεσα σε καλούς φίλους. Χαίρομαι, δε, διπλά, διότι είναι μαζί μας τόσα νέα παιδιά, που τιμούν τον τόπο και τις παραδόσεις μας».

Τα ανωτέρω ανέφερε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά τον χαιρετισμό του, στο ετήσιο αντάμωμα που διοργάνωσε ο Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σαρανταπόρου, προσθέτοντας:

«Για μια ακόμη φορά, μετά τη γιορτή της Αγίας Μαρίνας, βρισκόμαστε στο Σαραντάπορο, τιμώντας τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας. Οι νέες και οι νέοι εκπέμπουν ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα με τη συμμετοχή τους, δείχνοντας μαζικά και αυθόρμητα πως φυλάσσουν και μεταλαμπαδεύουν από γενιά σε γενιά την πολιτιστική κληρονομιά του Σαρανταπόρου, της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

Σε πείσμα των καιρών, που κάποιοι θέλουν να διαγράψουμε από τη συνείδησή μας τους δεσμούς εκείνους που κρατούν τον λαό μας όρθιο, εμείς τιμούμε τις ρίζες και την παράδοσή μας, που μας υπενθυμίζουν πάντοτε ποιοι είμαστε και τι πρέπει να κάνουμε, για να κρατήσουμε την πατρίδα μας ζωντανή.

Θερμά συγχαρητήρια στον Σύλλογο και τους διοργανωτές του φετινού ανταμώματος. Ευχαριστώ, από βάθους καρδιάς, τη νέα γενιά του τόπου μας, που με την ενεργό συμμετοχή της, όχι μόνο στα πολιτιστικά δρώμενα, αλλά σε κάθε έκφανση του δημοσίου βίου, επιτρέπει να δηλώνουμε υπερήφανα πως ο Νομός μας αποτελεί την ‘’καρδιά’’ της ελληνικής περιφέρειας. Εύχομαι υγεία σε όλους και του χρόνου, πρώτα ο Θεός, να ανταμώσουμε πάλι όλοι μαζί!»

Previous ArticleNext Article