Λάρισα

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Σαμαρίνα: Κέλλας: «Δίνουμε έναν σύγχρονο αγώνα για τη Μακεδονία μας»

«Ο εορτασμός της Μεγαλόχαρης συνεχίζεται σήμερα στη Σαμαρίνα, που έχει την τιμητική της. Μαζί με τους Σαμαριναίους, τις Σαμαριναίες και όλους τους βλάχικης καταγωγής συμπατριώτες μας υμνούμε και δοξολογούμε την Υπεραγία Θεοτόκο και αποτίουμε φόρο τιμής στην ιστορία και την παράδοση της Πίνδου και της Μακεδονίας μας».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, εξερχόμενος από τον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς, μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γρεβενών κκ Δαβίδ.

Στη συνέχεια, ο Λαρισαίος πολιτικός δήλωσε:

«Όσο και αν κάποιοι αντιμάχονται τα ήθη και τα έθιμα της Πατρίδας και επιχειρούν να αποδομήσουν την πολιτιστική κληρονομιά, που διατηρεί τη συνοχή και τη συνείδηση του έθνους αναλλοίωτες, δεν θα τα καταφέρουν. Τουναντίον, δυναμώνουν περισσότερο τα εθνικά αντανακλαστικά και ενισχύουν το φρόνημα όλων των Ελλήνων. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα, σήμερα, από τη μαζική και αυθόρμητη συμμετοχή των Σαμαριναίων και, ειδικά, των νέων, στη λαμπρή εορτή της Μεγάλης Παναγιάς.

Η Σαμαρίνα και η Δυτική Μακεδονία έχουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στην ιστορία του έθνους μας και στους αγώνες που έχουν δοθεί, ανά τους αιώνες, για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας μας. Δεν πρέπει, δε, να ξεχνάμε ποτέ, πως, στο σύνολό της, η ιερή μακεδονική γη έχει ποτιστεί με το αίμα και τις θυσίες όλων των ηρώων προγόνων μας, που προσέτρεξαν από κάθε σημείο της επικράτειας, προκειμένου να υπερασπιστούν την ελληνικότητά της.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ‘’χορήγησε’’ στους Σκοπιανούς ‘’μακεδονικό έθνος’’ και ‘’μακεδονική γλώσσα’’, όλες και όλοι μαζί αντιστεκόμαστε ενεργά και δίνουμε έναν σύγχρονο αγώνα για τη Μακεδονία μας και την εθνική μας κληρονομιά, απορρίπτοντας την παραχάραξη της ιστορίας και αποτρέποντας την αλλοίωση της εθνικής μας συνείδησης.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!».

Previous ArticleNext Article