Λάρισα

Στη Βουλή με μαθητές του 1ου Γυμνασίου Λάρισας ο Χ.Κέλλας

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος όταν μαθητές του Νομού μας επισκέπτονται τους χώρους του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Σήμερα όμως είμαι πραγματικά συγκινημένος, γιατί υποδέχομαι τους μαθητές του “δικού μου” Γυμνασίου, του 1ου Γυμνασίου Λάρισας, του Σχολείου στο οποίο φοίτησα κι εγώ, οπότε μου ξυπνάτε πολύ όμορφες αναμνήσεις».

Με τα λόγια αυτά υποδέχτηκε τους μαθητές της Β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Λάρισας στη Βουλή, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας  κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνομίλησε για ώρα με τους μαθητές, εξηγώντας τους τις διαδικασίες του Κοινοβουλίου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αξία της μόρφωσης και στο κατά πόσο τελικά αυτή επηρεάζει τη ζωή των πολιτών.

«Η παρουσία σας σήμερα εδώ είναι μήνυμα ελπίδας και πίστης.

Ελπίδας για τη χώρα, καθώς εσείς είστε το μέλλον της πατρίδας και πίστης στον κοινοβουλευτισμό, αυτόν που εγγυάται τους δημοκρατικούς θεσμούς μιας χώρας που πλήρωσε ακριβά τις εκτροπές.

Ξέρω καλά ότι βρίσκεστε σε μια ηλικία με κυρίαρχο συναίσθημα την αμφισβήτηση.

Να θυμάστε όμως πάντα στη ζωή σας, πως όλες οι απαντήσεις έρχονται μέσα από τη γνώση και την μόρφωση», σημείωσε ο κ. Κέλλας, για να καταλήξει λέγοντας:

«Ένας Αμερικανός συγγραφέας έλεγε, ότι “η γνώση είναι η πιο δημοκρατική πηγή δύναμης”.

Μέσα από την διαρκή μόρφωση, λοιπόν, καθίσταστε αυτομάτως υπερασπιστές της Δημοκρατίας μας.

Αντισταθείτε στον εύκολο δρόμο της απαξίωσης των πάντων και φυλάξτε την Δημοκρατία μας ως κόρη οφθαλμού.

Να σκέφτεστε πάντα πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία ελπίδα για το μέλλον, αν δεν ενωθούμε όλοι στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των θεσμών και της δημοκρατικής λειτουργίας τους».

Τους μαθητές της Β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Λάρισας, συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί κκ. Ευθαλία Κολοκοτρώνη, Μωυσής Σαλτιέλ και Χριστίνα Ξωφύλλη.

Previous ArticleNext Article