Λάρισα

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα καιρικά φαινόμενα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται από χθες το βράδυ οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων αναγκών, λόγω των χιονοπτώσεων που πλήττουν από τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν έχουν δημιουργήσει μέχρι τώρα ιδιαίτερα προβλήματα. Παρόλα αυτά ο μηχανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρεί κυρίως με αποχιονισμούς και ρίψεις άλατος, όπου υπάρχει ανάγκη. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι χιονοπτώσεις σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές θα συνεχιστούν μέχρι και την Παρασκευή, ενώ από το Σάββατο αναμένεται βελτίωση του καιρού. Λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασίών αναμένεται παγετός ακόμη και σε πεδινές περιοχές, γι’ αυτό χρειάζεται  προσοχή.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: Ο μηχανισμός μας βρίσκεται από χθες το βράδυ σε επιφυλακή σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα. Επιχειρούμε σε όλο το οδικό δίκτυο και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν προβλήματα. Χρειάζεται όμως σε τέτοιες καταστάσεις όλοι να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί. Να μην γίνονται άσκοπες μετακινήσεις, να υπάρχουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες της Τροχαίας, που είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια για την κυκλοφορία».

H Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και υπενθυμίζει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες ή χειμερινά ελαστικά στα οχήματά τους. Επίσης επισημαίνει την ανάγκη οι Δήμοι να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίσουν τα όποια φαινόμενα παρουσιαστούν στους τομείς ευθύνης τους.

 

Previous ArticleNext Article