Ελασσόνα

Σε απεργία καλεί τους συναέρφους ο σύλλογος εκπαιδευτικών Ελασσόνας

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Ελασσόνας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αναπληρωτών συναδέλφων για την αδιοριστία στον χώρο της εκπαίδευσης. Ως ημέρα των κινητοποιήσεων κατά της αδιοριστίας έχει οριστεί η Παρασκευή 2/3 . Καλούμε λοιπόν τη ΔΟΕ να ορίσει  την ημέρα εκείνη ως απεργία ώστε  να μπορέσουν οι συνάδελφοι να μετακινηθούν και να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές αποτελούν μέλη των τοπικών συλλόγων και η αδιοριστία είναι ένα μείζον θέμα που χρήζει στήριξης. Το καθεστώς της συνεχούς αναπλήρωσης μπορεί να λυθεί με άμεσους διορισμούς και τα δικαιώματα των αναπληρωτών είναι σημαντικό να εξισωθούν με των μονίμων.

Διεκδικούμε:

 -Μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση

– ΑΜΕΣΗ εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

-Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Νήπια – προνήπια στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο. Καμία σκέψη για πέρασμα των Νηπιαγωγείων στους ΟΤΑ.

-Κάτω τα χέρια από το ωράριο και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Σύγχρονες υποδομές και συνθήκες εργασίας (π.χ. αίθουσες, εποπτικό υλικό, βιβλιοθήκες, τεχνολογικά μέσα).

-ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και τμημάτων. Εδώ και τώρα για 15 μαθητές, το ανώτερο, σε Νηπιαγωγεία, Α΄ και Β’ Δημοτικού και για 20 μαθητές, το ανώτερο, σε όλες τις άλλες τάξεις.

-Αναβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής. Λειτουργία παντού Τμημάτων Ένταξης. Κάθε παιδί στη δομή που έχει ανάγκη.  Ένας δάσκαλος ανά μαθητή στην Παράλληλη στήριξη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Ευαγγελία Παπαδοπούλου                                   Αχιλλέας Ζανιάς

Previous ArticleNext Article