Αθλητισμός

Προσωπική δήλωση κ. Αλέξη Κούγια για τους δικηγόρους της Λάρισας

Πληροφορήθηκα ότι όλοι και όλες σχεδόν οι υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας έκαναν κατά την ταπεινή κρίση μου ένα διαγωνισμό προβολής της υποψηφιότητος τους και της επαγγελματικής τους προσωπικότητος, ενώ συγχρόνως χωρίς καν να έχουν ακούσει την απευθείας μεταδοθείσα από το AEL RADIO συνέντευξη μου, υιοθέτησαν ανεύθυνα και κακόπιστα δημοσιεύματα, που δεν έχουν καμία σχέση με την αληθή δήλωση μου και έσπευσαν χρησιμοποιώντας με να αυτοπροβληθούν και τουλάχιστον να με δυσφημήσουν.

Ουδέποτε δήλωσα ότι δεν άνοιξα δικηγορικό γραφείο στη Λάρισα μαζί με τον Καθηγητή του Ποινικού Δικαίου κ. Λάμπρο Μαργαρίτη για να μην κλείσουν τα γραφεία τους οι δικηγόροι του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

Έχω την υποδομή και την αγωγή ενός επιτυχημένου δικηγόρου 40 και πλέον ετών και δεν υπάρχει ούτε ένας δικηγόρος, εισαγγελέας και δικαστής σε όλη την επικράτεια όλα αυτά τα χρόνια που να μην τον σεβάστηκα.

Η αληθινή δήλωση μου ήταν ότι “από ευπρέπεια δεν άνοιξα δικηγορικό γραφείο στη Λάρισα μαζί με τον Καθηγητή Λάμπρο Μαραγαρίτη”, χωρίς να προσθέσω το παραμικρό και χωρίς να αφήσω κανένα υπονοούμενο.

Η έννοια της φράσεως και όλο το πνεύμα της συνεντέυξεως μου ήταν, ότι στη Λάρισα μόνο έχασα, με τη γενικότερη έννοια του όρου και δεν επεδίωξα να έχω κανένα οικονομικό και επαγγελματικό όφελος, όπως θα μπορούσα να έχω και μου το επιτρέπει και ο νόμος, ιδρύοντας ένα δικηγορικό γραφείο.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ.

Λυπάμαι που συνάδελφοι οι οποίοι διεκδικούν την τιμητική θέση του Προέδρου του ιστορικού Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας δεν έκαναν καν τον κόπο να ακούσουν την αυθεντική συνέντευξή μου και παρασύρθηκαν από ανεύθυνα και κακόπιστα δημοσιεύματα ανευθύνων και κακοπίστων ανθρώπων.

Δεν γνωρίζω κανέναν προσωπικά από αυτούς που έκαναν τις επώνυμες τοποθετήσεις εις βάρος μου. Δεν έτυχε σε αυτήν την πολύχρονη διαδρομή μου ούτε να ομοδικήσω ούτε να αντιδικήσω μαζί τους και είμαι βέβαιος ότι για να διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων μας είναι επαρκείς και αξιόλογοι συνάδελφοι και άνθρωποι, αλλά περιμένω τουλάχιστον μια έκφραση συγγνώμης, γιατί έχω κι εγώ δικαιώματα.

Εύχομαι να έχουν επιτυχία στον προεκλογικό τους αγώνα για την εκλογή τους σε μια τόσο τιμητική θέση, αλλά πιστεύω ότι τώρα θα αναγνωρίζουν, ότι η επιλογή τους να με χρησιμοποιήσουν για τις ανακοινώσεις τους ήταν ατυχής.

Με εκτίμηση και σεβασμό προς όλους τους συναδέλφους του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, από τον πλεόν νέο μέχρι και τον πρεσβύτερο,

Αλέξης Κούγιας
Previous ArticleNext Article