Λάρισα

Πολύτεκνοι Λάρισας: Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική!

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων, σχετικά με το φλέγον  και μείζον εθνικό ζήτημα της ονομασίας του ψευδοκράτους των Σκοπίων, διακηρύσσει προς πάσα κατεύθυνση τα εξής:
“Κανείς δεν δικαιούται να διαστρεβλώνει την ιστορία μας!
Δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα της Ελληνικότατης Μακεδονίας μας, ούτε το εκχωρούμε σε κανέναν!
Δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του!
Επιπροσθέτως, υπογραμμίζουμε και την εκκλησιαστική παράμετρο  του ζητήματος των Σκοπίων, όπως τόνισε και ο Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος Β’, σε επιστολή που απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό. Η παράμετρος αυτή εδράζεται  στην τακτική κάποιων λαών της Βαλκανικής πρώτα να οργανώνονται  γύρω από μια κανονική ή σχισματική Εκκλησία και στη συνέχεια  να δημιουργούν κράτος. Ακολουθώντας την τακτική αυτή, ο πρόεδρος  της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας Τίτο, σχεδόν ταυτόχρονα με την δημιουργία  της τότε «Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας», έσπευσε να  προκαλέσει και την εκκλησιαστική απόσχιση της περιοχής από το  Πατριαρχείο Σερβίας, στο οποίο κανονικώς ανήκει μέχρι και σήμερα, και  να δημιουργήσει σχισματική εκκλησία με το ίδιο ακριβώς όνομα με το  ψευδοκράτος που συνέστησε. Είναι άραγε τυχαίο το γεγονός ότι  συμπίπτουν οι πρόσφατες εξελίξεις, αναφορικά με το ζήτημα της   σχισματικής «Εκκλησίας της Μακεδονίας», την οποία – δυστυχώς – έσπευσε να αναγνωρίσει το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, με την σπουδή  πολλών να αναγνωριστούν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία; Δεν  νομίζουμε.
Οφείλουμε να τονίσουμε προς κάθε αρμόδιο πως η Εκκλησιαστική  διάσταση του θέματος είναι εξίσου σημαντική με την εθνική. Για  τον λόγο αυτόν το Ελληνικό κράτος πρέπει να μεριμνήσει, ώστε να μην  υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» και τα παράγωγά του, στην  αντίστοιχη ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας.”

Previous ArticleNext Article