Ελασσόνα

Περιοδεία Νίκου Παπαδόπουλου σε ΚΥ Ελασσόνας και ΚΥ Τυρνάβου

Περιοδεία στα Κέντρα Υγείας Τυρνάβου και Ελασσόνας πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος, μαζί με τον αναπληρωτή συντονιστή του κόμματος Βασίλη Ζωγράφο, στα πλαίσια της υλοποίησης της Μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης αρχικά στο ΚΥ Τυρνάβου,όπου παρευρέθηκε και εκπρόσωπος της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ στον Τύρναβο κ.Τηλέμαχος (Μάκης Κατσικαβέλας) και έπειτα στο ΚΥ Ελασσόνας, συναντήθηκαν με τις Διευθύντριες κα.Νικητίδου Αναστασία και κα.Καφφέ Γαρυφαλιά αντίστοιχα, με σκοπό την διεξοδική ενημέρωση για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που δυσχεραίνουν την λειτουργία των κέντρων. Οι δ/ντριες αναφέρθηκαν κυρίως σε ζητήματα έλλειψης ειδικοτήτων, στην ανάγκη έγκαιρης παραλαβής υλικών για την αποτελεσματική λειτουργία τμημάτων όπως του μικροβιολογικού και του οδοντιατρικού και στην παραχώρηση πόρων για την φύλαξη των Κέντρων Υγείας. Επιπλέον, η κα.Νικητίδου υπογράμμισε τον μεγάλο όγκο ανασφάλιστων πολιτών οι οποίοι επισκέπτονται το ΚΥ Τυρνάβου και την προσπάθεια που καταβάλλεται από όλο το προσωπικό για την βέλτιστη εξυπηρέτησή τους, ενώ η κ.Καφφέ τόνισε ότι οι ελλείψεις είναι σαφώς λιγότερες σε σχέση με παλαιότερα.

pap1
Ο βουλευτής από την πλευρά του δήλωσε ότι το δίκτυο των υφιστάμενων δομών στην πρωτοβάθμια περίθαλψη παραμένει ως το δεύτερο επίπεδο υπηρεσιών του συστήματος της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και αναβαθμίζεται, όχι μόνο με την στελέχωσή τους αλλά και την συνεργασία των Οικογενειακών Γιατρών και των Ομάδων Υγείας με στελέχη των Κέντρων Υγείας και Μονάδων ΠΕΔΥ. Στην συνέχεια, ο κ.Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο των εργαζόμενων στα Κέντρα Υγείας και στον ζήλο που επιδεικνύουν καθημερινά, τονίζοντας ότι αποτελεί πολιτικό στοίχημα η αναβάθμιση των δημόσιων συστημάτων υγείας, ειδικότερα της επαρχίας, που βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα,συμπεριλαμβανομένων και των περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων.
Τέλος, ο κ.Παπαδόπουλος και ο κ.Ζωγράφος δήλωσαν από κοινού ότι στόχος της Κυβέρνησης αποτελεί ο εντοπισμός και η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει τοπικά ο χώρος της υγείας, προκειμένου να βρεθούν άμεσα λύσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, μέσω της ανασυγκρότησης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Previous ArticleNext Article