Λάρισα

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο της νέας πανελλαδικής κινητοποίησης που αποφάσισε η ΔΟΕ, η τρίτη μέσα σε ένα μήνα,  προχωράμε σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας διεκδικώντας μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση

Από την αρχή  των μνημονιακών χρόνων οι μόνιμοι διορισμοί ελαχιστοποιήθηκαν και στη συνέχεια μηδενίστηκαν.

. Έχουμε πλέον αναπληρωτές  που  εργάζονται για 5 , 10 και 15 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση , με πενιχρούς μισθούς και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης.

Η σημερινή κυβέρνηση με την ανάληψη της εξουσίας  το 2015 είχε δεσμευτεί για 20.000 μόνιμους διορισμούς σε βάθος τριετίας, οι οποίοι  δεν έγιναν ποτέ  και   είναι πλέον  σίγουρο ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν  μέχρι το τέλος της θητείας της.

Μηδέν», ήταν η απάντηση του Υπουργού Παιδείας στο μοναδικό ερώτημα που του έθεσε το Δ.Σ. της  Δ.Ο.Ε. «πόσοι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθούν την επόμενη σχολική χρονιά;»

Οι αναφορές για ανακοίνωση διορισμών μέχρι τον Οκτώβριο με ορίζοντα τριετίας και υπό το πρίσμα των δημοσιονομικών περιορισμών δεν αφήνουν στον κλάδο περιθώρια εφησυχασμού και αναμονής.
.

Η κυβέρνηση, πρέπει να κατανοήσει, πως η λειτουργία των σχολείων δεν πρέπει να στηρίζεται στις προσλήψεις των αναπληρωτών που είναι μια προσωρινή λύση, αλλά θα πρέπει  να δρομολογήσει τις διαδικασίες για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Η ομηρία χιλιάδων  αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρέπει να τελειώσει άμεσα.

To Δ.Σ. της ΔΟΕ εκτιμώντας ότι μετά και την τελευταία συνάντησή που είχε  με τον Υπουργό Παιδείας στις 16 Μαρτίου 2018, το κεντρικής σημασίας αίτημα των μαζικών μόνιμων διορισμών υπερβαίνει της αρμοδιότητας του  Υπουργού Παιδείας και είναι αναπόσπαστο στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής.

    Η  ΔΟΕ θεωρεί  ότι είναι επιβεβλημένη η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό το μεσημέρι  της Παρασκευής  30 Μαρτίου 2018 στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση  με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
  • Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών τώρα.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών – μόνιμων εκπαιδευτικών      (άδειες, περίθαλψη, επίδομα θέσης ευθύνης κλπ.)
Previous ArticleNext Article