Λάρισα

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας απντάει στον Η. Γερογιώκα

Ο Σύριζα Λάρισας, απαντώντας στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΔΗΜΤΟ Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας με την υπογραφή του κυρίου Ηρακλή Γερογιώκα, αναφέρει τα εξής:
1. Δεν μας εκπλήσσει η άποψη του κ. Γερογιώκα ότι, «ο κ. Κόκκαλης, υφυπουργός της σημερινής Κυβέρνησης, κάλεσε τους κοινωνικούς φορείς της Αγιάς για να συζητήσουν τα προβλήματά της χωρίς να υποσχεθεί λύση». Κι αυτό γιατί προφανώς ο κ. Γερογιώκας νομίζει ότι η συνάντηση με τους φορείς εξαντλείται στην πληροφόρησή τους από κυβερνητικούς παράγοντες σε σχέση με αποφάσεις στις οποίες έχουν καταλήξει «σοφοί εγκέφαλοι» καταναλώνοντας φαιά ουσία κλεισμένοι στα γραφεία τους. Η κυβερνητική προσέγγιση που περιλαμβάνει διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, παρακολούθηση των ζητημάτων και ανάλυση σε βάθος των αιτιών των προβλημάτων είναι για τον ίδιο «διαδικασία πολιτικάντηδων και άρνηση ανάληψης της ευθύνης από όσους έχουν ισχύ να λύσουν τα προβλήματα». Τον κατανοούμε. Υπερβαίνει την λογική του η δική μας παρέμβαση. Δεν κατανοεί αυτό που είπε ο μεγάλος Αϊνστάιν, ότι «για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει πρώτα να το κατανοήσεις». Προφανώς η ΝΔ θα συνεχίσει την παράδοση της, η οποία συνδέεται με την δυσανεξία στον ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων.
Από τη μεριά μας συναινούμε με την απόφαση του κυρίου Κόκκαλη να οργανώνει συσκέψεις στις οποίες αναδεικνύονται τα κοινωνικά προβλήματα και εμφανίζονται (εν σπέρματι) οι πολιτικές λύσεις.

2. Δεν είναι τυχαίο που ο κύριος Γερογιώκας συνδέει τις συσκέψεις με κοινωνικούς φορείς τις οποίες οργανώνουν υπουργοί της Κυβέρνησης με τις πολιτικές εξορμήσεις οργανώσεων του Σύριζα για την διάδοση του πολιτικού τους αφηγήματος. Ενώ πρόκειται για ζητήματα που δεν συνδέονται, ο κύριος Γερογιώκας το αγνοεί συνειδητά για λόγους σκοπιμότητας. Το άγχος του ιδίου και του κόμματός του είναι έκδηλο τόσο για την απήχηση των πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης Σύριζα για την έξοδο από την κρίση που οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας ενέπλεξαν, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την διαλεύκανση των σκανδάλων, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει τοπικά το κόμμα-Σύριζα προκειμένου να έρθει σε επαφή με την κοινωνία. Γι αυτό άλλωστε επινοούν δήθεν σκάνδαλα στα οποία εμπλέκουν κυβερνητικούς παράγοντες. Η προσπάθειά τους για μια ακόμα φορά θα πέσει στο κενό και για πολλοστή φορά ο κύριος Γερογιώκας και το κόμμα του θα βρεθούν εκτεθειμένοι ενώπιων των συμπολιτών μας.
ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Previous ArticleNext Article