Λάρισα

Ο Ν. Παπαδόπουλος απαντάει στην Ρ. Καραλαριώτου

Με αφορμή την παρέμβαση της επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κα.Ρένας Καραλαριώτου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.Νίκος Παπαδόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Διαβάζοντας την παρέμβαση της κα. Καραλαριώτου, αντιλήφθηκα την πλήρη σύμπλευσή της με την γραμμή και την τακτική της ΝΔ. Αρκέστηκε στο να εκτοξεύσει γενικότητες κατά της Κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας ανακρίβειες και όχι κάτι ουσιαστικό. To υπουργείο Παιδείας κατέθεσε μία πρόταση η οποία έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, λαμβάνοντας υπόψη την σύνθεση των προτάσεων που έχουν συζητηθεί στην Επιτροπή μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις μεταξύ των πρυτανικών αρχών όλων των ιδρυμάτων και του υπουργείου Παιδείας.

Εφόσον λοιπόν η κα. Καραλαριώτου θεωρεί τον εαυτό της πιο ειδικό από τους παραπάνω, θα αναμένουμε με αγωνία την δικιά της ολοκληρωμένη πρόταση στην δημόσια συζήτηση και στην συνέχεια στην ανοιχτή διαβούλευση για το σχέδιο νόμου.

Βεβαίως, μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η κα.Καραλαριώτου ενδιαφέρεται για την αγροκτηνοτροφική δραστηριότητα της Θεσσαλίας αλλά ταυτόχρονα μας κάνει εντύπωση ότι για τα βασικά ζητήματα που σχετίζονται με αυτόν τον τομέα, π.χ το Αβερώφειο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας, τηρεί σιγή ιχθύος. Καμία ουσιαστική παρέμβαση, παρά μόνο λανθασμένη σύγχυση αυτού του μεγάλου εγχειρήματος με τοπικισμούς και μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις.

Η Παιδεία έχει μπει σε τροχιά αλλαγής με το τεχνικό κομμάτι της να το συμπληρώνουν τα ΕΠΑΛ όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Κύριο χαρακτηριστικό του εγχειρήματος αυτού είναι το ότι, σε αντίθεση με τη σχετικά  πρόσφατη τραυματική εμπειρία του σχεδίου Αθηνά, για πρώτη φορά επιχειρείται ο επανασχεδιασμός του ακαδημαϊκού χάρτη «από τα κάτω», έπειτα από εκτενή διάλογο με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες.

Στην δημόσια διαβούλευση λοιπόν,θα περιμένουμε την τεκμηριωμένη πρόταση της για τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας”

Previous ArticleNext Article