Ελασσόνα

Ο γεράκος στην Βερδικούσια Ελασσόνας δεν είχε ιδέα τι θα συμβεί όταν τους εμπιστεύτηκε

«Λερναία Ύδρα» αποδεικνύονται οι απατεώνες που παρά τις συνεχείς συλλήψεις, δρούν «ανενόχλητοι» στα χωριά εξαπατώντας ηλικιωμένους, κλέβοντας τις οικονομίες τους.
Οι φερόμενοι ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, ιδιαίτερα συχνά τα τελευταία χρόνια, προσεγγίζουν ανυποψίαστους ηλικιωμένους και τους πείθουν να τους δώσουν όσα χρήματα μπορεί να έχουν στο σπίτι τους, προκειμένου να τα… «σώσουν» από ενδεχόμενη φωτιά κατά την επιδιόρθωση της βλάβης.
Σε όλα τα κρούσματα απάτης που μέχρι σήμερα έχουν καταγγελθεί, οι δράστες παριστάνουν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και πως δήθεν ελέγχουν τον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Έτσι διαπιστώνουν «βλάβη» και προειδοποιούν τους ηλικιωμένους ότι κατά την «επισκευή» υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς στο εσωτερικό του σπιτιού. Για τον λόγο αυτό τους ζητάνε να βγάλουν από το σπίτι ό,τι πολύτιμο έχουν, εννοώντας βεβαίως χρήματα και χρυσαφικά.
Οι δράστες διαθέτουν πειθώ αφού δεν εξηγείται αλλιώς πώς οι ηλικιωμένοι πείθονται και βγάζουν στο μπαλκόνι ή την αυλή τα χρήματα που έχουν στο σπίτι. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα για τους κλέφτες που εξαφανίζονται με τα κλεμμένα χρήματα, ενίοτε και χρυσαφικά, με τους ηλικιωμένους να διαπιστώνουν την απάτη όταν ήδη είναι αργά.
Θύμα της τελευταίας απάτης, έπεσε προχθές το πρωί, ένα 82χρονος κάτοικος του οικισμού Παλιάμπελα στη Βερδικούσια Ελασσόνας. Άγνωστοι δράστες λοιπόν πήγαν στο σπίτι του 82χρονου και παριστάνοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, άρχισαν τους «ελέγχους» στο ρολόι του ρεύματος.
Έτσι διαπίστωσαν «βλάβη» και κάλεσαν τον 82χρονο να βγάλει από το σπίτι όσα χρήματα είχε γιατί υπήρχε «σοβαρός κίνδυνος» να καούν από ενδεχόμενη φωτιά.
Ο 82χρονος όχι μόνο πείσθηκε αλλά πήρε 4.450 ευρώ που είχε το σπίτι του και τα έβαλε μόνος του στο αυτοκίνητο των δραστών. Οι οποίοι, όπως ήταν φυσικό, επιβιβάσθηκαν αμέσως στο αυτοκίνητό τους και εξαφανίσθηκαν.
Ο 82χρονος κατήγγειλε την απάτη προχθές το απόγευμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, αστυνομικοί του οποίου αναζητούν τους δράστες.
Πηγή: Eλευθερία

Previous ArticleNext Article