Λάρισα

“Ο αγώνας των Ελλήνων ήταν απελευθερωτικός και όχι ταξικός όπως θέλει η αριστερά”

25 Μαρτίου. Εθνική επέτειος κ η μνήμη ενός ολοκληρου λαού μεταφέρεται νοερα κ ευλαβικά στο φωτεινό αυτό σταθμό της νεώτερης ιστορίας μας. Μια επετειος που αποτελεί συγχρόνως το κεντρισμα για εθνική εξαρση κ υπερηφανια, αλλα κ τον σηματοδοτη διδαγματων για προβληματισμό.
Προβληματισμος, που πρέπει να εχει σημειο αναφορας την διαρκή προσπάθεια κατανόησης του αληθινού νοηματος του Εθνικοαπελευθερωτικου αγωνα ,αλλα κ της προσφοράς των ηρώων του ’21.

Η επανάσταση του ’21 είναι το αποκορύφωμα της επικης παλης , που για τετρακόσια ολόκληρα χρόνια διεξήγαγε το γενος μας για να κρατήσει άθικτη την βαριά κληρονομιά των προγόνων μας , οι οποίοι έζησαν 3000 χρονια πριν δημιουργωντας ενα θαυμαστο πολιτισμο,οπου υποκλίνεται ολη η ανθρωπότητα.

Δεν αντεξαν οι υπερηφανοι προγονοι μας τον βιασμο της συνειδησης τους που επιχειρουσαν με τον πιο βάρβαρο τρόπο οι Τούρκοι της Ανατολής.
Με την αδιαμφισβήτητη πνευματική υπεροχή, την πίστη τους στο θεο, αλλα κ συναισθανομενοι το βαρυ φορτίο της ιστορικης κληρονομιάς επαναστάτησαν.

Είναι γνωστοι οι στίχοι του ρηγα φεραιου 《 καλλιο μιας ωρας ελεύθερη ζωη , παρα σαραντα Χρόνια σκλαβιά κ φυλακη 》, που πλημμύρισαν την Αδούλωτη ψυχή τους, με αγωνιστικο πάθος κ ελπιδα για ενα ελεύθερο αύριο.

Η επανάσταση του ’21 μας δείχνει ανάγλυφα την απόφαση του ελληνικού λαου να αγωνιστεί για τα ιερα κ οσια της φυλης μας , μας δείχνει την θέλησή του να συνεχίσει ανεμποδιστος κ ανεπηρεαστος την Εθνική του πορεία.

Συνεπώς η Επανάσταση του ’21 είναι εθνική, διοτι ενας ολοκληρος λαος ξεσηκώθηκε εναντίον ενός άλλου λαού, με διαφορετική θρησκεία, με μοναδικό σκοπο την απελευθέρωση της φυλης κ του έθνους απο τα βάρβαρα δεσμα των Οθωμανών.

Αυτος ο αγώνας συγκινησε καθε ελευθερο ανθρωπο , ακόμη κ τους λαούς της Ευρώπης. Ειναι αλήθεια οτι η Ευρώπη της εποχής εκείνη ς, δεν πιστευε κ πολυ στον αγωνα των ταπεινών, αλλα ελευθερων πολιορκημενων, δεν πιστευε ότι μπορεί να γίνονται θαυματα.
Όμως η ψυχή του ελληνα κ θαυματα μπορεί να κάνει, αλλα κ να αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους λαους της γης.

Αυτον τον αγώνα έρχονται να αμφισβητήσουν οι εγχώριοι μαρξιστες , παρουσιαζοντας τον ωσάν δήθεν αγωνα ταξικο κ οχι εθνικοαπελευθερωτικο.
Αυτη η συστηματική , απροκάλυπτη κ ανίερη προσπάθεια αλλοίωσης του αληθινού νοηματος του ’21, προδίδει για μια ακόμη φορα υποπτες κατευθυνσεις.

Είναι ξεκαθαρο οτι η επανάσταση του 1821 δεν είναι δημιούργημα μιας κοινωνικής τάξης, αλλα αποτελεσμα της ομοθυμης ψυχικης κ πνευματικης ανατασης όλων των Ελλήνων.
Φαίνεται οτι η σύγχυση που επικρατεί στον χώρο της αριστερας, την οδηγεί σε αδιέξοδα σκέψης κ εκτιμησεων,οπως ακριβώς συμβαίνει κ σημερα. Έπεσαν σε ολα εξω.

Είναι δύσκολο πραγματι ενας αριστερος να κατανοήσει τον ελληνικότητα ορκο 《Λευτερια η θάνατος 》.Ενας ορκος που έβγαινε απο τα πονεμένα στηθη τους κ σκιζοντας τον ουρανό εφθανε ψηλά στον ύψιστο. Η λέξη 《ελευθερία 》σηματοδοτεί τον εθνικοαπελευθερωτικο χαρακτήρα της επανάστασης κ ακυρωνει τον λαικοεπαναστατικο χαρακτήρα που επικαλούνται οι δυνάμεις της αριστερας κ του σκοτους.

Πως είναι δυνατόν να είναι ταξικος αγωνας , όταν πολεμούσαν μαζί ο πρίγκιπας Υψηλάντης με τον ταπεινό Νικηταρά;
Οι πλούσιοι δεληγιανναιοι με τον παμπτωχο Κολοκοτρώνη;

Είναι χαρακτηριστικά κ αποστομωτικα τα λόγια του θ.Κολοκοτρώνη σε μια ομιλία του στην Πνύκα. 《Όταν αποφασισαμε να κάνουμε την επανάσταση δεν εσυλλογισθηκαμε ουτε ποσοι ειμαστε , ουτε πως δεν έχουμε αρματα ,ουτε οτι οι Τούρκοι εβαστουσαν τα καστρα κ τις πόλεις, ουτε κανενας φρόνιμος μας είπε, που πατε εδω να πολεμησετε με σιτοκαραβα βατσελα, αλλα ως μια βροχή επεσε σε ολους μας η επιθυμια της λευτεριάς μας , μα κ ολοι κ οι κληρικοί κ οι προεστοι κ οι καπεταναίοι κ οι πεπαιδευμένοι κ οι εμποροι κ οι μικροι κ οι μεγάλοι, ολοι συμφωνησαμε σε αυτό το σκοπό κ εκαμαμε την επανάσταση 》.
Αυτα τα απλα αλλά σοφα λογια απογυμνωνουν κ εξευτελίζουν καθε σαθρό επιχειρημα προερχομενο απο την αριστερά , η οποια ειδικα στην πατρίδα μας έχει μόνο ποινικό μητρώο.

Αλλά αν αυτα ήταν τα λόγια ενος πτωχου , ας δούμε τι έλεγε η διακήρυξη της συνέλευσης της Επιδαύρου :《 Ο κατα των Τούρκων πολεμος ημων , μακράν του να στηρίζεται εις αρχας δημαγωγικας …..είναι πόλεμος εθνικος , πολεμος ιερος , πολεμος του οποίου η μονη αιτια είναι η ανάκτηση των δικαιων της προσωπικής ημων ελευθερίας, της ιδιοκτησίας κ της τιμής, τα οποία ενω κ σημερον ολοι οι ευνομουμενοι κ γειτονικοι λαοι της Ευρώπης τα χαιρονται , εμεις ομως οχι…..

Δεν χρειάζεται να πει κανεις περισσότερα για να αντιπαρατεθεί στα αιολα κ αντεθνικα τους επιχειρηματα .

Απευθυνόμενος στην ελληνική νεολαία , που αποτελεί το μέλλον κ την ελπίδα αυτου του έθνους , το μόνο που θα μπορουσα να πω ειναι το εξης :
《 ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΘΥΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΘΆΝΑΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΙΈΝΑ 》.

Previous ArticleNext Article