Λάρισα

Οργανωτική δομή αποκτά το ΚΙΝ.ΑΛ. τα ποτελέσματα στις τοπικές γραμματείες

Με την εκλογή συντονιστικών γραμματειών στις Τοπικές Οργανώσεις έγινε χθες η πρώτη προσπάθεια του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.) να αποκτήσει οργανωτική δομή.

Στις χθεσινές εκλογές που έγιναν και σε όλους τους δήμους του νομού Λάρισας συμμετείχαν μέλη των κομμάτων που απαρτίζουν το ΚΙΝΑΛ (ΔΗΣΥ, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις Πολιτών) με εξαίρεση τα μέλη του “Ποταμιού” του Στ. Θεοδωράκη που απείχαν των χθεσινών διαδικασιών, με απόφαση που δεν είχε γίνει επίσημα γνωστή, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, αλλά έγινε αντιληπτή από την έλλειψη εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφίων για τη γραμματεία.

Στον νομό Λάρισας, στις κάλπες προσήλθαν 948 μέλη με τη συμμετοχή να χαρακτηρίζεται ικανοποιητική από στελέχη του ΚΙΝΑΛ με δεδομένο ότι την ψήφο των μελών διεκδίκησαν ισάριθμοι με τις θέσεις υποψήφιοι, με εξαίρεση την οργάνωση του Δήμου Ελασσόνας όπου οι υποψήφιοι ήταν περισσότεροι των θέσεων της 7μελούς γραμματείας.

Με αφορμή τις χθεσινές εκλογές ο γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΙΝΑΛ, Στέλιος Τσιάκαλος, τόνισε στην «ΕτΔ» ότι “δηλώνουμε ικανοποιημένοι από την μαζική προσέλευση του κόσμου και σε αυτή τη διαδικασία κάτι που υποδηλώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δημοκρατική παράταξη. Αύριο Τρίτη θα γίνει η συγκρότηση σε σώμα των Δημοτικών Οργανώσεων όπου θα αναδειχθούν οι συντονιστές και οι αναπληρωτές. Οι εκλογικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ έχουν πλέον ολοκληρωθεί και τα όργανα είναι πια σε πλήρη σύνθεση προκειμένου να παρέμβουν και αυτά με τη σειρά τους στα τοπικά δρώμενα”.

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Αναλυτικότερα στη Λάρισα ψήφισαν 409 μέλη στις εκλογές που έγιναν στα γραφεία του κόμματος. Από το ΚΙΝΑΛ διευκρινίσθηκε χθες βράδυ ότι, με δεδομένη την εκλογή όλων των υποψηφίων, επιλέχθηκε να μην ανακοινώσουν τους σταυρούς προτίμησης παρά μόνο ότι πρώτος αναδείχθηκε ο Κοσμέτσας Νικόλαος, δεύτερη η Μπεκιάρη Ειρήνη, τρίτη η Βαϊοπούλου Βασιλική, ενώ στη Συντονιστική Γραμματεία εκλέγονται και οι Γκουράβας Βασίλειος, Κράιας Ιωάννης, Μπλιάτσος Γρηγόρης, Χατζοπούλου Δέσποινα.

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Παρά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στη Δ.Ο. Φαρσάλων του ΚΙΝ.ΑΛ., οι παραιτηθέντες αναπληρώθηκαν και οι εκλογές διεξήχθησαν κανονικά, σε ήρεμο κλίμα, αλλά χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού όλοι οι υποψήφιοι εκλέγονται. Οι υποψήφιοι ήταν οι εξής: Αργυρόπουλος Κων/νος, Βουλγαράκης Αναστάσιος, Γκουντόπουλος Γρηγόριος, Κατσανάκης Κων/νος, Μπρισίμης Γεώργιος, Παπαδόπουλος Αλέξανδρος, Σακελλαρίου Βάια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γραμματέας της Δ.Ο. Φαρσάλων του ΚΙΝ.ΑΛ. θα είναι ο Γρηγόριος Γκουντόπουλος, γιος του αείμνηστου πρώην δημάρχου Φαρσάλων Αχιλλέα Γκουντόπουλου. Στην εκλογική διαδικασία ψήφισαν 126 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 στις αντίστοιχες εκλογές ψήφισαν 91 άτομα, ενώ για αρχηγό του ΚΙΝ.ΑΛ. ψήφισαν 333 άτομα.

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Με περιορισμένο το ενδιαφέρον κύλησε η χθεσινή ψηφοφορία των μελών του Κινήματος Αλλαγής στην Ελασσόνα, προκειμένου να αναδειχθεί η Συντονιστική Γραμματεία της Τοπικής Οργάνωσης Ελασσόνας. Η διαδικασία της ψηφοφορίας κύλησε σε ήρεμους τόνους, χωρίς προβλήματα.

Συνολικά, ψήφισαν 153 μέλη του Κινήματος Αλλαγής, ενώ βρέθηκαν ένα άκυρο και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Ελαβαν: Γκουντούρας Νικόλαος 7 ψήφους, Ιγγλέζου Φωτεινή 5, Κονδυλίδης Παύλος 23, Κυριλλίδης Αλέξανδρος 44, Λουτριώτης Ιωάννης 18, Μουσιός Κωνσταντίνος 26, Μπαρλαγιάννης Ιωάννης 16, Πρακατέ Ζωή 12 . Εκλέγονται όλοι πλην της Φωτεινής Ιγγλέζου.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Στον Τύρναβο ψήφισαν 120 μέλη. Πρώτος αναδείχθηκε ο Αβδουλάς Αθανάσιος, δεύτερος ο Γκασιώνης Αχιλλέας ενώ εκλέγονται επίσης οι: Κουκοβίνος Μάριος, Μπεκίρη Καλλιόπη, Πατιαούρας Αστέριος, Συνάπαλου Κατερίνα, Τσανάκας Αστέριος.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Στην Αγιά ψήφισαν 60 μέλη. Πρώτος αναδείχθηκε ο Τσιώνης Αστέριος, δεύτερος ο Αποστολούλης Πάντος ενώ εκλέγονται επίσης οι: Βλούχος Χρήστος, Καραφέριας Αχιλλέας, Κατσάβα Εφη, Μπουρνούδη Βασιλική, Τόλιος Απόστολος.

ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Στα Τέμπη ψήφισαν 30 μέλη. Πρώτος εκλέγεται ο Πολύμερος Γεώργιος, δεύτερος ο Μιχαλάκης Σωτήριος ενώ εκλέγονται επίσης οι: Δερβένη Βασιλική, Ρήγας Νικόλαος, Τσάκαλος Αθανάσιος.

ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Τέλος, στο Κιλελέρ ψήφισαν 50 μέλη και εκλέγονται οι: Ανυφαντή Ζωή, Καγιάννη Ολγα, Μπλιάτσος Κων/νος, Νταφόπουλος Γεώργιος, Νταφούλης Θεόδωρος, Σαρατζιώτης Δημήτριος, Φασφαλής Αντώνιος.

eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article