Αθλητισμός

Ξάνθη – ΑΕΛ: «Λύγισαν» οι… εννέα «βυσσινί» στα Πηγάδια! video

Η ΑΕΛ έδωσε μεγάλη “μάχη” στα Πηγάδια, ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες, μετά τις αποβολές των Ζίζιτς (43′) και Καρανίκα (73′) και τελικά ηττήθηκε από την Ξάνθη με 1-0 από εύστοχη εκτέλεση του Γέντρισεκ. Οι Ακρίτες έφτασαν έτσι τους 9 βαθμούς και την 7η θέση, την ώρα που η ομάδα της Λάρισας έμεινε στους 6 βαθμούς (10η), φωνάζοντας για τη διαιτησία του αγώνα.

Άξιο αναφοράς, πως η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας στην ανάπαυλα του αγώνα, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως «ό,τι και να κάνουν θα βγούμε Ευρώπη».

Η Ξάνθη προσπάθησε φανεί επιθετική στα πρώτα λεπτά του ματς, αλλά η ΑΕΛ κατάφερε να ρίξει το ρυθμό του παιχνιδιού και να το φέρει στα… μέτρα της. Στο 11′ μάλιστα θα μπορούσε να αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά το δολοφονικό μαρκάρισμα του Ντε Λούκας στον Μιλοσάβλιεβιτς τιμωρήθηκε ΜΟΝΟ με κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Λάμπρου.

Στις μοναδικές αξιοπρόσεκτες φάσεις του πρώτου μέρους, στο 30′ ο Πίτι βγήκε σε θέση τετ α τετ, αλλά κόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, ενώ στο 32′ ο Κούνιτς βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Ξάνθης.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένταση (όπως και το δεύτερο είχε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα) και την ΑΕΛ να μένει με δέκα παίκτες στο 43′, με τον Ζίζιτς να παίρνει δεύτερη κίτρινη κάρτα για κράτημα στον Κάστρο. Οι Ακρίτες εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική τους υπεροχή και έβαλαν σε.. θέση άμυνας την ομάδα της Λάρισας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή στιγμή στο 58′. Ο Μιλοσάβλιεβιτς μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, γύρισε την μπάλα, αλλά αυτή κόντραρε και πέρασε παράλληλα από την εστία της Ξάνθης με τον Ζίβκοβιτς εξουδετερωμένο.

Στο 73′ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ΑΕΛ, αφού ο Καρανίκας είδε δεύτερη κίτρινη και άφησε την ομάδα του με εννέα παίκτες. Το γκολ για τους γηπεδούχους ήταν θέμα χρόνου να επιτευχθεί και μπήκε στο 81′. Η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι, με τον διαιτητή να βλέπει πτώση του Μπρίτο από τον Γκόλια (δύσκολη φάση, δεν είναι ξεκάθαρο αν η ανατροπή έγινε εντός μεγάλης περιοχής) και ο Γέντρισεκ έκανε το 1-0 από την… άσπρη βούλα. Η νίκη πήγε στους Ακρίτες, που είχαν και μια πολύ καλή στιγμή στο 86′ (ο Κρίστινσον σταμάτησε τον Λισγάρα σε τετ-α-τετ).

Προβολή εικόνας στο Twitter

Διαιτητής: Γεώργιος Λάμπρου (ΕΠΣ Ευβοίας)

Βοηθοί: Ιορδάνης Απτόσογλου (ΕΠΣ Αθηνών), Γεώργιος Γιαννίκος (ΕΠΣ Πειραιά)

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Οκάν (46′ Ντουρίτσκοβιτς), Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Καντά (64′ Μπρίτο), Ντε Λούκας, Μπαξεβανίδης, Σαρπόνγκ (38′ λ.τ. Κάστρο), Γέντρισεκ.

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Ακόστα (87′ Κόεφ), Σαχίτι, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Πίτι (46′ Γρομητσάρης), Κούνιτς (70′ Μπαργκάν), Ντέλετιτς.

Γκολ: 82′ πεν. Γέντρισεκ / –

Κάρτες: 11′ Ντε Λούκας, 35′ Καμαρά, 39′ Μπαξεβανίδης, 53′ Γέντρισεκ, 70′ Λισγάρας, 79′ Μπρίτο / 19′ & 43′ (2η κίτρινη – κόκκινη) Ζίζιτς, 23′ & 73′ (2η κίτρινη – κόκκινη) Καρανίκας, 76′ Ντέλετιτς, 84′ Φατιόν

newsit.gr

Previous ArticleNext Article