Ελασσόνα

Να ξαναβρούμε τις αξίες που μας ανύψωσαν ως Έθνος!

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 105η επέτειο απελευθέρωσης της Ελασσόνας από τον οθωμανικό ζυγό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε τετραγωνικό μέτρο της πατρίδας μας απελευθερώθηκε με αίμα και θυσίες. Οι προγονοί μας, πιστοί στις αρχές και στις αξίες του έθνους μας, όπως σφυρηλατήθηκαν στο διάβα των αιώνων, αγωνίστηκαν και πέτυχαν, παρά τη λογική των αριθμών, να δημιουργήσουν ένα ελεύθερο κράτος.

Εμείς, σήμερα, σε καιρούς χαλεπούς, που η κρίση υπονομεύει τα κοινωνικά μας θεμέλια, οφείλουμε να ξαναβρούμε το νήμα της ιστορίας. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως έθνος ελεύθερο και δημοκρατικό, σεβαστό στην δύσκολη γειτονιά μας, όπου βυσσοδομούν εκ νέου ανιστόρητοι αναθεωρητισμοί και αλυτρωτισμοί, αλλά και σε όλη τη διεθνή κοινότητα, πρώτα πρέπει να ξαναβρούμε τις αξίες που μας ανύψωσαν.

Απέναντι στην παρακμή, που ενίοτε ενδύεται το περικάλυμμα της προοδευτικότητας, να αντιτάξουμε το υψηλό φρόνημα. Αυτή θα είναι και η σημαντικότερη ένδειξη σεβασμού προς όλους αυτούς, χάριν των οποίων είμαστε σήμερα ελεύθεροι».

 

Previous ArticleNext Article