Αθλητισμός

Νίκη και στο Κύπελλο για την ΑΕΛ

Μετά το πρώτο της «τρίποντο» στο πρωτάθλημα, η ΑΕΛ έκανε και την πρώτη της νίκη και στο Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας εντός έδρας με 3-0 της Παναχαϊκής.

Το παιχνίδι στην “AEL FC Arena” είχε πολύ καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις. Μόλις στο 2΄ο Θεοδωρόπουλος των φιλοξενούμενων νίκησε τον Αποστολόπουλο σε τετ-α-τετ, για να έρθει στο επόμενο λεπτό το δοκάρι της Παναχαϊκής στην κεφαλιά του Κυνηγόπουλου.

Τελικά, η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 9′, με τον Γιαννιτσανάκη να νικά με υπέροχο πλασέ τον Βρονταρά για το 1-0.

Οι Αχαιοί έχασαν στη συνέχεια μεγάλες ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στα ίσα, με σημαντικότερη αυτή του 19′. Ο Ελευθεριάδης πέρασε με ωραία ντρίπλα τον αντίπαλο, σούταρε με το αριστερό, αλλά είδε τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει σωτήρια.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΛ, που έφτασε στο 2-0. Ο Περόνε με έξυπνη εκτέλεση φάουλ -και αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι- έκανε το 2-0 για τους «βυσσινί»!

Στο 68′ η Παναχαϊκή πέτυχε γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε. Ο Μακρυδημήτρης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε λανθασμένα το τέρμα για επιθετικό φάουλ.

Οι βαθμοί της νίκης πήγαν… οριστικά στην ομάδα της Λάρισας στο 78′. Ο Γιαννιτσάνης έκανε το σουτ, ο Βροντάρας απέκρουσε, αλλά ο Κρίζμαν από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 3-0!

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Κούσας, Καρατάσιος, Κόντορ, Λαγός, Μπάλλας (77′ Κρίζμαν), Μασούρας (82′ Μακρής), Κρητικός (70′ Ντέλετιτς), Γιαννιτσάνης, Περόνε.

Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Βρονταράς, Αγουρίδης, Γκίνο, Φωτάκης, Ελευθεριάδης, Αποστολόπουλος (52′ Μασούρας), Λουμπαρδέας, Γκέσιος (55′ Σπανός), Κυνηγόπουλος (82′ Σεργίδης), Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης.

Βαθμολογία του 8ου ομίλου

1. Παναθηναϊκός 6

2. ΑΕΛ 3

3. Παναχαϊκή 3

4. Αναγέννηση Καρδίτσας 0

Previous ArticleNext Article