Ελασσόνα

Νέα σχολική χρονιά σε νέο σχολείο στην Καρυά

Στην Καρυά Ελασσόνας πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του νεοϊδρυθέντος Ημερησίου Γυμνασίου Καρυάς.

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης τελέστηκε ο αγιασμός από τον ιερέα της τοπικής κοινότητας παρουσία του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Καψάλη Ιωάννη, του τοπικού προέδρου της κοινότητας κ. Σακκελαρίδη, του διευθυντή του Γυμνασίου Καρυάς με τους καθηγητές του σχολείου, τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών, τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού, του Νηπιαγωγείου Καρυάς, εκπροσώπους τοπικών συλλόγων και φυσικά τους μαθητές του Γυμνασίου Καρυάς.

Μετά τον αγιασμό ακολούθησε σύντομη ομιλία του διευθυντή του Γυμνασίου κ. Γκουγκουλιάνου Αδάμου που ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους αλλά και τη συμβολή όλων όσοι συνέβαλαν για την ίδρυση του σχολείου αφού όπως ανέφερε η ίδρυση ενός σχολείου σημαίνει πρόοδο, πολιτισμό, γνώση και ότι το σχολείο  θα προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία, θα συνδεθεί μαζί της και θα αναπτυχθούν παράλληλα. Επίσης ευχαρίστησε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας για την άμεση στελέχωση του σχολείου καθώς και την τοπική κοινότητα Καρυάς αλλά και τον Δήμο Ελασσόνας για τη βοήθεια που παρείχαν. Τέλος απευθύνθηκε στους γονείς και τους μαθητές και τους ευχήθηκε υγεία, δύναμη και καλή σχολική χρονιά.

Ο διευθυντής της ΔΔΕ Λάρισας κ. Ιωάννης Καψάλης, με τη σειρά του, αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και αναφέρθηκε στη σημασία της ίδρυσης του σχολείου, κάλεσε τους μαθητές να αγωνιστούν για τα όνειρά τους και να είναι σίγουροι ότι στους καθηγητές τους θα βρουν τους συμπαραστάτες και συμμάχους τους για την πραγμάτωσή τους. Ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών μάθησης για την επίτευξη των ακαδημαϊκών στόχων αλλά και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, χαράς και δημιουργικότητας που αποβλέπει στη δημιουργία πολιτών ευαισθητοποιημένων και ενημερωμένων, όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καρυάς και μετά έγινε η διανομή των βιβλίων στους μαθητές. Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο σχολείο για όλους τους παρευρισκομένους.

eleftheria.gr

Previous ArticleNext Article