Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος: “Ο κ. Φίλης βάζει χαμηλά τον πήχη για να μπορέσει να τον περάσει…”

Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αν και η νέα σχολική χρονιά, που άρχισε χθες, βρίσκει πολλά σχολεία με κενά, οι κομπασμοί του υπουργού Παιδείας κ. Φίλη πως, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, τα σχολεία θα λειτουργήσουν με δασκάλους, καθηγητές και βιβλία από την πρώτη μέρα, προκαλούν την κοινή λογική. Εκτός και αν ως μέτρο σύγκρισης έχει τον προκάτοχο και σύντροφό του κ. Μπαλτά.

Ωστόσο, ακόμη και με τα στοιχεία που ο ίδιος ο κ. Φίλης επικαλείται, τα σχολεία άνοιξαν με άνω των 13.000 κενά. Και αυτό, παρά την υποβάθμιση των ολοήμερων σχολείων, το “κούρεμα” ωρών στα δημοτικά και τα γυμνάσια και μια σειρά αλχημείες, που μοναδικό στόχο είχαν την τοποθέτηση λιγότερων εκπαιδευτικών.

Αλλά, ακόμη και οι αναπληρωτές, που διορίζονται για να καλύψουν τα χιλιάδες κενά, δεν έχουν κατάλληλα επιμορφωθεί πριν μπουν στην τάξη.

Κομπάζει, επίσης, ο κ. Υπουργός ότι, για πρώτη φορά, τα βιβλία ήταν στην ώρα τους στα σχολεία. Διαστρέφει, όμως, την πραγματικότητα. Από το 2008, με εξαίρεση μόνο το 2011, τα βιβλία ήταν στα σχολεία από την έναρξη του σχολικού έτους.

Επειδή, λοιπόν, φαίνεται πως στην Κυβέρνηση έχουν χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας, τους θυμίζουμε ότι, μόλις μερικές ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων, τα σχολεία ενημερώθηκαν αρμοδίως ότι βιβλία, όπως η “Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας” και το “Λεξικό Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας” θα δοθούν σε περιορισμένο αριθμό μαθητών. Πρωτοφανές, αλλά αληθινό. Λυπηρό και συνάμα άκρως αποκαλυπτικό της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Όσα, όμως, επικοινωνιακά τρικ και αν επιστρατεύσει ο κ. Φίλης, η αλήθεια είναι ότι συνειδητά βάζει χαμηλά τον πήχη για να μπορέσει να τον περάσει».

 

Previous ArticleNext Article