Ελασσόνα

Μ. Χαρακόπουλος: Δεν ξέρατε ότι ο αγροτικός γιατρός στην Τσαπουρνιά δεν μίλαγε ελληνικά;

«Πραγματικά εντυπωσιάζει η απάντηση του υπουργού Υγείας για την παρουσία αγροτικού γιατρού στα ορεινά χωριά και συγκεκριμένα στην Τσαπουρνιά της Ελασσόνας. Το γεγονός ότι κανείς πολίτης, όπως σημειώνει, δεν χρειάστηκε τις υπηρεσίες της γιατρού στις 20 Αυγούστου, που επισκέφθηκε το χωριό, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχει παροχές υγείας η ορεινή κοινότητα! Επιπλέον, για τον προηγούμενο αγροτικό γιατρό, Νιγηριανής Εθνικότητας, ο οποίος, όπως μας πληροφορεί, μετακινήθηκε γιατί δεν γνώριζε την ελληνική γλώσσα, η παράμετρος αυτή δεν ήταν γνωστή πριν την τοποθέτησή του;» Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό σε σχετική ερώτησή του μετά από επίσκεψή του στην Τσαπουρνιά, όπου έγινε αποδέκτης παραπόνων από κατοίκους του χωριού για ανεπαρκή παρουσία αγροτικού γιατρού.

Στην απάντησή του ο κ. Ξανθός σημειώνει τα εξής:

«Το Ε.Ι. Τσαπουρνιάς ανήκει στο Π.Ι. Μηλέας του Κ.Υ. Ελασσόνας και ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 179 κατοίκους. Η θέση είχε καλυφτεί από Ιατρό Υπηρεσίας Υπαίθρου, ο οποίος ήταν Νιγηριανής Εθνικότητας και δεν γνώριζε την Ελληνική γλώσσα γι’ αυτό και μετακινήθηκε στο Γ.Ν. Λάρισας.

Το Κ.Υ. Ελασσόνας κάλυπτε το εν λόγω Εξυπηρετούμενο Ιατρείο μία φορά το 15νθήμερο με τους ιατρού των Π.Ι. Λυκουδίου και Λιβαδίου.

Στις 17/08/2018 ορκίσθηκε νέα Ι.Υ.Υ. στο Π.Ι. Μηλέας η οποία κάνει τον μήνα προεκπαίδευσης στο Γ.Ν. Λάρισας και από 17/9/2018 θα βρίσκεται στο Π.Ι. Μηλέας και στα Εξυπηρετούμενα Ιατρεία.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι, η ιατρός του Π.Ι. Λυκουδίου μετέβη στις 20/08/2018 στην Τσαπουρνιά αλλά δεν χρειάστηκε κανείς πολίτης τις υπηρεσίες της».

 

Η φωτ. από την πρόσφατη επίσκεψη του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην Τσαπουρνιά, όπου του ετέθη από τους κατοίκους το πρόβλημα με τον αγροτικό γιατρό.Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2018

 

 

Previous ArticleNext Article