Λάρισα

Μ. Χαρακόπουλος για απάντηση Καμμένου: Δεσμεύσεις και όχι αοριστολογίες για τις 3 πολυκατοικίες στην 110 ΠΜ

«Εφόσον το 2018 αποτελεί Έτος Μέριμνας Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, η στέγαση όλου του προσωπικού πρέπει να είναι βασικός στόχος του υπουργείου Άμυνας. Εάν, λοιπόν,η Πολεμική Αεροπορία έχει προγραμματίσει και χρηματοδοτήσει έργα και για τη συντήρηση υφιστάμενων υποδομών στέγασης του προσωπικού της, αναμένουμε από τον κ. Καμμένο μια ξεκάθαρη δέσμευση τι μέλλει γενέσθαι με τις 3 ημιτελείς πολυκατοικίες στην 110 ΠΜ, και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, χωρίς ευχολόγια και αοριστολογίες, ώστε να δοθεί στέγη σε δεκάδες οικογένειες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, σε Αναφορά που κατέθεσε για την αποπεράτωση τριών πολυκατοικιών της 110 Πτέρυγα Μάχης, που βρίσκονται σε ημιτελή κατάσταση από τη δεκαετία του 1980 και στις οποίες μπορούν να στεγαστούν 54 οικογένειες στρατιωτικών, σύμφωνα με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (Ε.Σ.Π.Ε.Λ.).

Στην απάντησή του ο υπουργός Άμυνας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στην 110 ΠΜ διατίθενται για στέγαση προσωπικού 12 πολυκατοικίες (2 των 16 διαμερισμάτων και 10 των 18 διαμερισμάτων) και 58 οικήματα (8 τριάδες, 3 τετράδες, 8 δυάδες και 6 μονοκατοικίες) ήτοι 270 διαμερίσματα συνολικά. Επίσης, υφίστανται 4 ημιτελείς πολυκατοικίες (Π-10, Π-11, Π-12 και Π-16) κατασκευασμένες στις αρχές της δεκαετίας του ’80, εκ των οποίων η μία (Π-16), μετά από έλεγχο προ 10ετιας, έχει κριθεί ήδη ακατάλληλη λόγω δομικών και στατικών προβλημάτων.

Συναφώς, λόγω της παλαιότητας των πολυκατοικιών και της κατασκευής τους με τους τότε εν ισχύ κανονισμούς αντισεισμικούς – σκυροδέματος, πριν την οποιανδήποτε εκτέλεση εργασίας σε αυτές απαιτείται ο έλεγχος της φέρουσας ικανότητας και πιθανότατα η ενίσχυση του φέροντος οργανισμού. Επίσης, κατά την προ ετών διερεύνηση της πιθανότητας αποπεράτωσης αυτών, το κόστος εργασιών για μία εξ αυτών αποτιμήθηκε στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Στο ανωτέρω πλαίσιο αποφασίστηκε το 2018 να αποτελέσει Έτος Μέριμνας Προσωπικού και μια από τις δράσεις του είναι η προσπάθεια επίλυσης διαχρονικών προβλημάτων στη στέγαση του προσωπικού. Εν προκειμένω η Πολεμική Αεροπορία έχει προγραμματίσει και χρηματοδοτήσει, εντός των διατιθέμενων πιστώσεων του τακτικού προϋπολογισμού της, έργα τόσο για την κατασκευή νέων όσο και για τη συντήρηση υφιστάμενων υποδομών στέγασης του προσωπικού της».

Previous ArticleNext Article