Ελασσόνα

Μεγάλη προσμονή για τον 2ο Ορεινό Αγώνα Κρυόβρυσης Ελασσόνας την Κυριακή

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυόβρυσης Ελασσόνας, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν.Λάρισας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 τον 2ο Ορεινό Αγώνα τρεξίματος 20 χιλιομετρών στην περιοχή της Κρυόβρυσης Ολύμπου / αγώνα 5 χιλιομέτρων με ονομασία Pouliana Trail καθώς και παιδικό αγώνα 1000 μέτρων για τους μικρούς μας φίλους. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι διοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Την Κυριακή 13 Αυγούστου στην Κρυόβρυση Ολύμπου ένας μεγάλος αγώνας, 20χλμ, 5χλμ, 1χλμ. Ένας αγώνας στον οποίο όλοι μπορούν να συμμετέχουν, να χαρούν και να γνωρίσουν τα οφέλη του αθλητισμού. Εμείς στηρίζουμε το δρομικό κίνημα και αγώνες όπως αυτός, γιατί ο αθλητισμός αγγγίζει όλους μας, είναι φιλοσοφία ζωής, μια διέξοδος στα αδιέξοδα της εποχής, που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν τον αγώνα, χορηγούς, εθελοντές, τοπικούς παράγοντες, συλλόγους και ευχόμαστε να γίνει ένας ωραίος αγώνας».

Αποστόλης Γούλας – Πρόεδρος Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας: «Για 2η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται ο ορεινός αγώνας στην Κρυόβρυση με τη διαφορά ότι φέτος θα διεξαχθούν τρείς αγώνες, 20 χλμ, 5 χλμ και παιδικός αγώνας. Είναι μια γιορτή για την κοινότητα Κρυόβρυσης αλλά και μια ευκαιρία να αναδειχθεί η θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υποστήριξή της και την Παπαγεωργίου food services, που είναι ο μkr2εγάλος χορηγός».

Από την πλευρά των διοργανωτών τις τεχνικές λεπτομέρειες έδωσε ο κ. Ματθαίος Ρίζος, ενώ στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ακόμα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ο κ. Άρης Παπαγεωργίου εκ μέρους της Παπαγεωργίου Food Service και η κα Τσανά Ανδρομάχη εκπρόσωπος της επίλεκτης εθελοντικής διασωστικής ομάδας ειδικών αποστολών.

Ώρα εκκίνησης 1000 μέτρων (παιδικός αγώνας): 9.00 πμ.
Ώρα εκκίνησης 20 χιλιομέτρων: 9.30 πμ.
Ώρα εκκίνησης 5 χιλιομέτρων: 9.45 πμ.

Αφετηρία & Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Κρυόβρυσης

Χαρακτηριστικά αγώνα: Ο αγώνας είναι 20χιλ. με συνολική υψομετρική διαφορά περίπου τα 600μ. Η διαδρομή είναι 16χιλ. δασικός δρόμος μέσα στο βουνό, 3χιλ. μονοπάτι και 1000μ. άσφαλτο. Το υψόμετρο του αγώνα ξεκινάει από 1050μ. που είναι το χωριό (Κρυόβρυση) και φτάνει μέχρι 1250 μέτρα.

kr3

Previous ArticleNext Article