Ελασσόνα

Μεγάλες παρουσίες στην Πανελλήνια Διοργάνωση ΦΕΤΑ 2018

Με παρεμβάσεις του Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Phil Hogan και της νεοσύστατης Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, η Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018» δίνει για τον προσεχή Σεπτέμβρη βαρυσήμαντο ραντεβού με τους παραγωγούς όλης της χώρας.

Έχοντας βάλει τον πήχη της διοργάνωσης πολύ ψηλά, ο Δήμος Ελασσόνας φιλοδοξεί να μετατρέψει την Πανελλήνια Διοργάνωση του 2018 στο πιο σημαντικό γεγονός για το δημοφιλέστερο ΠΟΠ προϊόν της χώρας.

Συνέδριο με «μεγάλες» παρουσίες και επιστημονικές ημερίδες που προσεγγίζουν το σύνολο σχεδόν των θεμάτων του παραγωγικού κόσμου, είναι βέβαιο πως η καρδιά της Φέτας θα χτυπάει στην Ελασσόνα για το τριήμερο 14 έως 16 Σεπτεμβρίου.

Η Ελασσόνα άλλωστε είναι η «πρωταθλήτρια» της Φέτας, έχοντας συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής του προϊόντος και η δημοτική αρχή πιστοποιεί τα «πρωτεία» με μια αρκετά φιλόδοξη Διοργάνωση. Κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε από τη συμμετοχή τόσο στην έκθεση όσο και στο πωλητήριο που θα λειτουργήσει το τριήμερο στην Πλατεία της Ελασσόνας και στο οποίο ήδη έχει δηλώσει συμμετοχή το σύνολο σχεδόν των παραγωγών, προμηθευτών και τυποποιητών του προϊόντος.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου σημείωσε:

«Στόχος του Δήμου Ελασσόνας δεν είναι απλά και μόνο η ανάδειξη του κορυφαίου ΠΟΠ προϊόντος της περιοχής μας, αν όχι ολόκληρης της χώρας. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κτηνοτροφικού μας τομέα, ο οποίος με αιχμή του δόρατος την φέτα, θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ουσιαστικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Με εξωστρέφεια, δίνοντας τον λόγο στους ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα από μας, ανθρώπους τόσο της παραγωγής, όσο και της επιστήμης, διοργανώνουμε την Πανελλήνια Γιορτή Φέτας, σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο, απ’ ότι στο παρελθόν.

Έχοντας πλέον την Σχολή Γαλακτοκομίας στην Ελασσόνα από τη μια και την μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος σε ολόκληρη την χώρα από την άλλη, η φέτα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα «όπλο» στα χέρια όλων εκείνων που οφείλουν να σχεδιάσουν το μέλλον του τόπου μας, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος.»

Previous ArticleNext Article