Ελασσόνα

Μαθητές της Κρανιάς μέτρησαν την ακτίνα της γης!

Ο Δ/ντης του Γυμνασίου και Λ/Τ Κρανιάς, μαθηματικός Νίκος Ζέρβας και ο καθηγητής Φυσικής Άρης Ροντούλης με τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο πείραμα του Ερατοσθένη (φωτο)
Με την ευκαιρία της εαρινής ισημερίας (20/3/2017) διοργανώθηκε και εκτελέστηκε,  στο Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Κρανέας Ελασσόνας, ενδοσχολική δράση με θέμα “Το Πείραμα του Ερατοσθένη”. Στην παραπάνω δράση που έγινε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Υπεύθυνων Ε.Κ.Φ.Ε. (ΠΑΝΕΚΦΕ), συμμετείχαν και άλλα 350 σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους καθηγητές προχώρησαν στα βήματα του Ερατοσθένη και μέτρησαν την ακτίνα της γης με μεγάλη επιτυχία χρησιμοποιώντας απλά υλικά και μετρήσεις που πραγματοποίησαν οι ίδιοι.
Η συμμετοχή και ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν πολύ μεγάλος γεγονός που αντανακλά και στην μεγάλη ακρίβεια του αποτελέσματος, αφού μετρήθηκε η ακτίνα της γης 6320 Km, μόλις 50 Km μικρότερη από την πραγματική που είναι 6371 Km.
Τέτοιες δράσεις όταν οργανώνονται και υλοποιούνται με τέτοια επιτυχία δείχνουν ότι τα περιφερειακά σχολεία του νομού, όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα του κέντρου, αλλά αντίθετα με τις ενέργειές τους αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.
2
3
4
kraneaelassonas.blogspot.gr
Previous ArticleNext Article