Λάρισα

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για την εργατική Πρωτομαγιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, 132 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, απευθύνει μήνυμα ενότητας του κόσμου της εργασίας απέναντι στους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς, που οδηγούν σε εργασιακή επισφάλεια, φτώχεια, εκμετάλλευση και ανεργία.

Οι αγώνες της εργατικής τάξης για εργασιακά δικαιώματα και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένουν πάντα επίκαιροι. Σήμερα, που η κυριαρχία των αγορών και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές επιτίθενται με σφοδρότητα στα εργασιακά δικαιώματα, η Εργατική Πρωτομαγιά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Σε μια εποχή που οι εξελίξεις της σύγχρονης τεχνολογίας παρέχουν τη δυνατότητα για καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας για όλους, οι κυρίαρχες ελίτ προσπαθούν να διαλύσουν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα με στόχο τη  βίαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου προς όφελός τους, διευρύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες.

Στη χώρα μας η επίθεση των παγκόσμιων, ευρωπαϊκών και εγχώριων ελίτ με την αρωγή του πολιτικού προσωπικού τους – από τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τις  τελευταίες δεκαετίες – απέκτησε  ιδιαίτερη ένταση και αποτέλεσε  πεδίο πειραματισμού για τη διάλυση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο ελληνικός λαός απάντησε με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στους δρόμους και τις πλατείες και με την ιστορική νίκη της Αριστεράς σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Η κυβέρνηση έδωσε και εξακολουθεί να δίνει μια τεράστια μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων για την ύπαρξη και τη διεύρυνση του  ευρωπαϊκού  κοινωνικού κεκτημένου στην Ελλάδα. Μάχη που στην περίπτωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού έχει θετική έκβαση, μάχη που συνεχίζεται.

Σε λίγες εβδομάδες, η χώρα θα απεγκλωβιστεί οριστικά από τα μνημόνια και τις οδυνηρές επιπτώσεις των προαπαιτούμενων τους και θα βαδίζει με αισιοδοξία, σχέδιο και αποτελεσματικότητα σε ένα μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης και ίσων ευκαιριών για τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και την μεσαία τάξης της.

Όμως, οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο από τις  κυβερνήσεις  ειδικά  στους  σημερινούς συσχετισμούς δύναμης. Όπως μας υπενθυμίζει η Εργατική Πρωτομαγιά, οι μάχες κερδίζονται από τους λαϊκούς αγώνες, από τους αγώνες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, με την μαζική συμμετοχή τους στα συνδικάτα, παλεύουν με μαχητικότητα και αλληλεγγύη, έχοντας οδηγό τους μεγάλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες  για εργασιακά  δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας απευθύνει ανοικτό κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους του κόμματος για συγκέντρωση την 1η Μαΐου 2018 και ώρα 10.00 π.μ. στην πλατεία Νομαρχίας.

 

 

 

Previous ArticleNext Article