Λάρισα

Μάξιμος: “Το 1821 φωτεινός οδηγός ελπίδας του ελληνισμού που απειλείται!”

«Στα χρόνια της ψευδούς ευμάρειας, το ιστορικό μας παρελθόν έτυχε από διάφορους κύκλους, εντός των πανεπιστημίων αλλά και στα σχολειά μας, πρωτοφανούς επιστημονικής ‘‘κακοποίησης’’. Έγιναν εσκεμμένες προσπάθειες ωραιοποίησης των αιώνων της τουρκοκρατίας, αποσιωπώντας τα δεινά των «ραγιάδων» και μείωσης της αξίας του τιτάνιου αγώνα του ’21, που αποτέλεσε και την μεγαλύτερη επανάσταση του 19ου αιώνα». Τα παραπάνω αναφέρει ο αναπληρωτής τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ακόμη ότι «το 1821 θα μένει πάντοτε ένας φωτεινός οδηγός ελπίδας, που θα καταδεικνύει πως ένας μικρός λαός, χωρίς μέσα, χωρίς διεθνή υποστήριξη, με μόνο όπλο τον πόθο για μια ελεύθερη πατρίδα σήκωσε το ανάστημά του απέναντι σε έναν καταπιεστικό δυνάστη και τον αποτίναξε.

Η ηρωική γενιά του ’21 με το αίμα της και τις θυσίες της μας κληροδότησε τη μαγιά ενός ελλαδικού κράτους, που επιτέλους ο ελληνισμός θα όριζε αυτόβουλα την τύχη του. Στα χρόνια που μεσολάβησαν, η Ελλάδα έζησε στιγμές θριάμβου αλλά και μεγάλων καταστροφών. Η ιστορία μας των τελευταίων σχεδόν δύο αιώνων είναι μεστή γεγονότων, που οφείλουμε να μελετούμε και να παραδειγματιζόμαστε.

Σήμερα, η πατρίδα μας βρίσκεται και πάλι σε μια κρίσιμη καμπή, με πολλαπλούς κινδύνους που απειλούν την κυριαρχία της. Ο παλαιός δυνάστης επανακάμπτει με οράματα ανασύστασης της οθωμανικής αυτοκρατορίας, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Καλούμαστε εμείς, επομένως, να υπερασπιστούμε αυτήν την βαριά κληρονομιά, αντιλαμβανόμενοι ότι η ελευθερία και η ανεξαρτησία δεν είναι δώρα που χαρίζονται αλλά αγαθά που κατακτούνται με συνεχή προσπάθεια. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε αν θέλουμε να υπάρχουμε και στο μέλλον ως ελεύθερο έθνος Ελλήνων».

Previous ArticleNext Article