Λάρισα

Μάξιμος στη βουλή: Η κυβέρνηση στύβει τον ιδιωτικό τομέα για να διορίζει “Καρανίκες”

«Με τις καθεστωτικές αντιλήψεις στην ΕΡΤ, με τις διώξεις δημοσιογράφων, τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη ομοιάζετε να ακολουθείτε πρακτικές Όρμπαν, που κατά τ’ άλλα ξορκίζετε. Κερδίσατε την εξουσία λέγοντας ψέματα με τη σέσουλα. Δήθεν θα φέρνατε το νέο στην πολιτική. Αποσιωπώντας ότι στο ΣΥΡΙΖΑ είχαν προσχωρήσει μαζικά πρώην στελέχη του βαθέως ΠΑΣΟΚ, κάποια από τα οποία φιγουράρουν και σε υπουργικές θέσεις. Και αυτό που επιδιώξατε εξ αρχής ήταν η δημιουργία ενός κομματικού κράτους. Δοξάσατε όσο κανείς άλλος τη ρήση: ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κατά την συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης της ΝΔ για την κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «ο λαϊκιστικός, αριστερός και δεξιός, τυχοδιωκτισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδεύει πλέον με γοργά βήματα προς τη δύση του. Προς μεγάλη, βεβαίως, θλίψη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία αγάπησε τις καρέκλες της εξουσίας, όσο κανείς στο παρελθόν. Μοιραίος, εξ αυτού του γεγονότος, ο εκνευρισμός στους κυβερνητικούς συνεταίρους που τους οδηγεί πλέον σε αποφάσεις εν θερμώ. Όπως αυτή της δίωξης δημοσιογράφων, που κλείστηκαν στα κρατητήρια από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Γιατί; Διότι τόλμησαν να μιλήσουν για τη σκανδαλώδη διαχείριση του μεταναστευτικού, που ερευνά πλέον και η OLAF και που εξευτελίζει διεθνώς τη χώρα».

 

Φάμπρικα συμβασιούχων…

Ο Θεσσαλός πολιτικός απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία σημείωσε ότι: «η περίφημη φράση ‘‘πήραμε την κυβέρνηση όχι όμως και την εξουσία’’ σας έχει γίνει εμμονή.  Γι’ αυτό και τέσσερεις υπουργοί σας παρενέβησαν στο ΑΣΕΠ για τους Γραμματείς της Δημόσιας Διοίκησης. Γιατί το μείζον είναι η κομματική ταυτότητα. Και γι’ αυτό επιθυμείτε να γιγαντώσετε κι άλλο το κράτος. Για να διορίζετε κόσμο. Όπως έχετε κάνει με τις στρατιές των μετακλητών, με ‘‘Καρανίκες’’ παντός τύπου, χωρίς προσόντα, χωρίς εμπειρία, ενίοτε και χωρίς αντικείμενο! Μια μικρή γεύση αυτού, πήραμε προσφάτως, με τον ανασχηματισμό, με το κομβόι μετακλητών, που απασχολούσαν οι υπουργοί που καρατομήθηκαν. Οι διορισμοί όμως δεν σταματούν στους μετακλητούς, επεκτείνονται και στο ίδιο το δημόσιο με τη γνωστή φάμπρικα των συμβασιούχων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της απογραφής, φέτος τον Μάιο οι συμβασιούχοι για πρώτη φορά ξεπέρασαν τους 100.000. Από 80.278 που ήταν τον Μάιο του 2015 έφθασαν αισίως τον Μάιο του 2018 τους 103.124. Έχουμε δηλαδή μια αύξηση σχεδόν 23.000 νέων συμβασιούχων, στους οποίους βεβαίως κλείνετε το μάτι της μονιμοποίησης κρατώντας τους σε ομηρία.

Την ίδια ώρα, όμως, νέα παιδιά με προσόντα παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς και της μετανάστευσης. Γιατί η κυβέρνηση έχει επιλέξει να στύβει τον ιδιωτικό τομέα, την επιχειρηματικότητα, κάθε παραγωγική ικμάδα, με φόρους πάνω στους φόρους. Για να συντηρεί τους ψηφοφόρους της, για να μοιράζει υποσχέσεις αποκατάστασης. Εις βάρος, βεβαίως, του τόπου, του παρόντος και του μέλλοντός του. Ως εκ τούτου, καμία έκπληξη δεν μας προκάλεσε η είδηση ότι η Ελλάδα στην οικονομική ελευθερία καταλαμβάνει παγκοσμίως την 108η θέση μαζί με το βασίλειο της Σουαζιλάνδης! Ευτυχώς, το δράμα λαμβάνει σύντομα τέλος. Η κυβέρνηση αυτή θα μείνει ως μια κακή ανάμνηση. Η Ελλάδα σύντομα θα αλλάξει σελίδα, με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=x5DwpxO6gSA&feature=youtu.be

Previous ArticleNext Article