Ελασσόνα

Μάξιμος σε μαθητές του 3ου Δημ. σχολείου Ελασσόνας: Στη Βουλή έχει μπει “κάθε καρυδιάς καρύδι”!

Στην αξία του δημοκρατικού πολιτεύματος, στις προκλήσεις της εποχής, αλλά και στο επίπεδο του πολιτικού προσωπικού αναφέρθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλωσορίζοντας στη Βουλή 22 μαθήτριες και μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός εξήγησε στα παιδιά ότι η δημοκρατία, σε αντίθεση με την οχλοκρατία, έχει κανόνες. Βασικός πυλώνας της δημοκρατίας είναι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη και το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στη δίκαιη δίκη, σε αντίθεση με τις λογικές του λιντσαρίσματος και των “λαϊκών δικαστηρίων”.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προέτρεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες να ενδιαφέρονται για τα κοινά: «Θα ακούτε συχνά να καταφέρονται πολλοί κατά των βουλευτών. Αν θα μπορούσε η Βουλή να απαντήσει πιστεύω θα έλεγε “καθρέπτης σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω!” Πράγματι, στη Βουλή έχει μπει “κάθε καρυδιάς καρύδι”! Αλλά, σε τελική ανάλυση, ο λαός είναι αυτός που επιλέγει και κόμματα και βουλευτές. Έχει, λοιπόν, μεγάλη αξία οι πολίτες να είναι σωστά ενημερωμένοι πριν επιλέξουν σε ποιους θα εμπιστευθούν την ψήφο τους».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία, επίσης, να καλωσορίσει στο εντευκτήριο της Βουλής και τους γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους στην εκπαιδευτική εκδρομή στην εθνική αντιπροσωπεία.

Τις μαθήτριες και τους μαθητές, που ξεναγήθηκαν στην έκθεση για τον πρώτο κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου, συνόδευαν οι δάσκαλοί τους, η κ. Ελένη Μπλιούμη και ο κ. Ανέστης Καραγκούνης.

Κατά τον χαιρετισμό του κ. Χαρακόπουλου στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν παρών και ο τότε ανεξάρτητος βουλευτής κ. Γιώργος Κατσιαντώνης. Η επίσκεψη των παιδιών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας ήταν από τις τελευταίες επισκέψεις σχολείων κατά τη φετινή σεζόν στη Βουλή των Ελλήνων.

Previous ArticleNext Article