Λάρισα

Μάξιμος: Να σπάσει το φράγμα σιωπής του bulling

«Ένας από τους τρόπους περιορισμού του θλιβερού φαινομένου του εκφοβισμού είναι ο επανακαθορισμός της λειτουργίας του σχολείου. Να ξεφύγουμε δηλαδή από την εστίαση μόνον στη λήψη γνώσεων, και να ενισχύσουμε την ανάδειξη ηθικών αξιών που εδράζονται πρωτίστως στον αλληλοσεβασμό των ανθρώπων, στην κατανόηση της διαφορετικότητας, και στην εξάλειψη της άσκησης βίας στις διανθρώπινες σχέσεις». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Αγιάς κ. Χρήστο Χατζησαλάτα, με αφορμή την Ημερίδα για τον εκφοβισμό (bullying) που διοργάνωσε.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί, συνεχάρη τους διοργανωτές «για την πρωτοβουλία να επικοινωνήσετε στο ευρύτερο κοινό ένα σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ότι «ο εκφοβισμός, δυστυχώς, αποτελεί φαινόμενο που τείνει να λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, τόσο σε εργασιακούς χώρους, όσο κυρίως στα σχολεία. Είναι πολλά πλέον τα περιστατικά που συντάραξαν την κοινή γνώμη από την τραγική κατάληξη που είχαν θύματα του εκφοβισμού. Είναι ακόμη, ωστόσο, περισσότερα όσα συμβαίνουν και δεν περιέρχονται σε γνώση των καθ’ ύλην αρμοδίων, γονιών και εκπαιδευτικών. Για το λόγο αυτό, και για να σπάσει το φράγμα σιωπής που προκαλεί ο φόβος από την απειλή βίας απαιτείται ευρεία ενημέρωση και ταυτόχρονα καθολική εγρήγορση. Αυτό απαιτεί ένα ‘‘δίχτυ’’ αμφίδρομης έγκαιρης πληροφόρησης και παρέμβασης από ειδικευμένο προσωπικό».

 

Previous ArticleNext Article