Λάρισα

Μάξιμος με τρίτεκνους Τυρνάβου: “Άμεσα μέτρα για δημογραφικό πριν γίνουμε χώρα γερόντων!”

«Το νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας είναι η δημογραφική της συρρίκνωση και θα πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα, αν δεν θέλουμε να γίνουμε μια χώρα γερόντων. Τα ανησυχητικά στοιχεία που υπάρχουν, δεν αφήνουν περιθώρια για αναβολές και ολιγωρίες. Η φυγή των νέων μας στο εξωτερικό, προς αναζήτηση εργασίας επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει ακριβώς το αντίθετο, πετσοκόβοντας επιδόματα και πλήττοντας τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Συλλόγου Τριτέκνων Τυρνάβου.

Κατά τη συνάντηση, οι τρίτεκνοι κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων και τόνισαν, ότι, το μέγεθος του δημογραφικού προβλήματος επηρεάζει ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς, όπως το ασφαλιστικό σύστημα και ότι αν συνεχίσουμε να το αγνοούμε πολύ σύντομα θα κληθούμε να το αντιμετωπίσουμε υπό χειρότερες προϋποθέσεις. Επιπροσθέτως ανέφεραν ότι η οικονομική κρίση δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για την άμβλυνση του δημογραφικού προβλήματος, καθώς μπορούν να ληφθούν μέτρα χωρίς οικονομικό κόστος για τη στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών. Τέλος κατήγγειλαν τις περικοπές των οικογενειακών επιδομάτων από την κυβέρνηση και επανέλαβαν τη θέση τους για εξίσωση των τρίτεκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες.

Ο κ. Χαρακόπουλος κατά τη συζήτηση επισήμανε πως η αντιμετώπιση του δημογραφικού θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε κυβέρνηση, ενώ σημείωσε πως θεωρεί εύλογες τις διαμαρτυρίες των τριτέκνων για τις περικοπές των επιδομάτων τους.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους του Συλλόγου Τριτέκνων Τυρνάβου ήταν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζημίχος, ο Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Ζαχαρακούλης, και το μέλος του συλλόγου κ. Γεώργιος Παυλής.

Previous ArticleNext Article