Ελασσόνα

Μάξιμος από Σαμαρίνα: “Φυλάμε τις Θερμοπύλες της ελληνορθόδοξης ταυτότητάς μας!”

«Εδώ από τη Μεγάλη Παναγιά, που ευλαβούνται ιδιαιτέρως οι Βλάχοι, από τη βασιλίδα κώμη του βλαχόφωνου ελληνισμού, τη Σαμαρίνα, θέλω να τονίσω ότι οι Έλληνες θα συνεχίσουμε να φυλάμε τις Θερμοπύλες της ελληνόρθοδοξης ταυτότητάς μας, που σφυρηλατήθηκε στο διάβα αιώνων. Ματαιοπονούν, λοιπόν, όσοι επιχειρούν την απαξίωση των εθνικών μας συμβόλων, της σημαίας μας, και την υπονόμευση της συμβολής της Ορθοδοξίας στη διαμόρφωση της εθνικής μας πορείας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την αρχιερατική λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ και τον παραδοσιακό χορό τσιάτσιο που έλαβε χώρα αμέσως μετά στον περίβολο της εκκλησίας της Σαμαρίνας.

Να σταματήσουν τα παιχνίδια με την τιμή στο γάλα!

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, με δεδομένη την παρουσία πολλών μετακινούμενων κτηνοτρόφων στη Σαμαρίνα και τα βλαχοχώρια των Γρεβενών, καυτηρίασε τις μειώσεις στις τιμές παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα και την αδράνεια της πολιτείας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «εδώ, από το επίκεντρο των μετακινούμενων κτηνοτρόφων καλώ την κυβέρνηση να πάψει να παρακολουθεί ως θεατής ή τροχονόμος τις μειώσεις στην τιμή παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα. Μειώσεις αδικαιολόγητες, για τις οποίες θα έπρεπε ήδη τα θεσμικά όργανα της πολιτείας να έχουν παρέμβει. Να σταματήσουν, επιτέλους τα παιχνίδια με την τιμή στο γάλα! Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, η πρωτογενής παραγωγή βάλλεται παντοιοτρόπως. Η γεωργία και η κτηνοτροφία φορολογούνται ανηλεώς, οδηγώντας τους παραγωγούς σε απόγνωση. Ιδιαίτερα η κτηνοτροφία πλήττεται σοβαρά από την ασυνέπεια των κυβερνώντων που απελευθέρωσαν τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, ενώ αδυνατούν να ελέγξουν και τις μαζικές ελληνοποιήσεις του εισαγόμενου κρέατος.

Ευγνωμοσύνη στους πυροσβέστες…

Κληθείς να σχολιάσει την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που κατακαίουν πολλές περιοχές της χώρας, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι «δεν είναι ώρα κριτικής, αν και εγκαίρως η ΝΔ είχε επισημάνει ασυγχώρητες παραλήψεις στη συντήρηση των πυροσβεστικών μέσων και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην μίσθωση εναέριων μέσων. Ήδη, διανύουμε το δεύτερο μισό του Αυγούστου και ακόμη δεν έχουν παραληφθεί και τα επτά ελικόπτερα που μισθώθηκαν φέτος για τις μισές μέρες με το ίδιο, όμως, τίμημα σε σχέση με πέρυσι. Εκείνο που τώρα προέχει είναι η κατάσβεση των πυρκαγιών και η έμπρακτη στήριξη της πολιτείας στους συμπολίτες μας που έχουν υποστεί τις συνέπειες της πύρινης λαίλαπας. Και για μια ακόμη φορά θέλω να πω όχι μόνο ένα “μεγάλο ευχαριστώ” αλλά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που με αυταπάρνηση επιτελούν το καθήκον τους μπαίνοντας στο καμίνι της φωτιάς».

Οδικός χάρτης επενδύσεων στη ΔΕΘ

Ερωτηθείς για την ετοιμότητα της ΝΔ να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ο κ. Χαρακόπουλος είπε ότι «ζητούμε εκλογές διότι η παραμονή αυτής της κυβέρνησης κοστίζει στη χώρα περισσότερο από την προκήρυξή τους. Η ΝΔ επεξεργάζεται το κυβερνητικό της πρόγραμμα, ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που απαντάει στις ανάγκες της χώρας, μακριά από λαϊκισμούς που πληρώνουμε ακριβά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ έναν ολοκληρωμένο οδικό χάρτη για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, που είναι προϋπόθεση ανάπτυξης».

Μάξιμος-Σαμαρίνα 1

Μάξιμος-Σαμαρίνα 3

Previous ArticleNext Article